Έχοντας πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Φεβρουάριο, στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η ταινία «Life» παρουσιάζεται στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Η νέα δημιουργία του Άντον Κορμπίν – «Ο Νο1 Καταζητούμενος» (A Most Wanted Man) – είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της φιλίας του φωτογράφου Ντένις Στοκ και του Τζέιμς Ντιν. Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Ιντεάλ.

Ads

Ο νεαρός φωτογράφος Ντένις Στοκ (Ρόμπερτ Πάτινσον), ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Τζέιμς Ντιν (Ντέιν Ντε Χάαν), στην προσπάθεια του να δώσει φρέσκο υλικό στο περιοδικό LIFE. Ο Τζέιμς είναι χαοτικός, παρασύρεται εύκολα, αλλά ο Ντένις βάζει σκοπό του να τον κάνει να συγκεντρωθεί ή έστω να εμφανιστεί στις συναντήσεις τους.

image

Οι δυό τους θα βρεθούν από την ξέφρενη Νέα Υόρκη στην ενδοχώρα και στο πατρικό του Τζέιμς Ντιν στην Ιντιάνα. Ο Ντένις πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι συλλαμβάνει με τον φωτογραφικό του φακό τις τελευταίες στιγμής απλότητας και οικειότητας που θα έχει ποτέ ο Τζέιμς Ντιν.

Ads

image

«Πρόκειται περισσότερο για τη ζωή του Ντένις Στοκ. Παρακολουθούμε την ιστορία μέσα από τα δικά του μάτια. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη δική του οπτική και τα βιώματα του. Φυσικά και θέλεις να μείνεις πιστός στα γεγονότα, αλλά δεν παύει να πρόκειται για μια ταινία. Πάντα αναζητείς το δράμα σε μια ταινία, αλλά δε διαστρεβλώνεις τους χαρακτήρες. Προσπαθείς απλά να δώσεις περισσότερο βάθος σε αυτούς και τα κίνητρα τους.» – Άντον Κόρμπιν

image

Το «Life» καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα ιδιαίτερο καστ ηθοποιών που αποτελείται από τους: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ντέιν Ντε Χάαν, Τζόελ Έγκερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Τεριό και Αλεσάντρα Μαστρονάρντι. η Ταινία πραγματοποιεί την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, όπου και θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 22:00, στον Κινηματογράφο Ιντεάλ.

image

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι καλός στον ρόλο του φωτογράφου και ουσιαστικά είναι αυτός όπως κινεί τα νήματα και την εξέλιξη της ιστορίας. Ο Ντέιν Ντε Χάαν αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο να ερμηνεύσει τον θρυλικό Τζέιμς Ντιν και παρά την υπερβολή στο παίξιμο του, καταφέρνει εν τέλει να σταθεί αξιοπρεπώς. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι σε μικρότερο ρόλο ο σπουδαίος Μπεν Κίνγκσλεϊ, υποδύεται τον Jack Warner, ιδιόκτητη του ομώνυμου στούντιο, παρουσιάζοντας τον ουσιαστικά ως τον άνθρωπο που “δημιουργούσε” τα κινηματογραφικά πρότυπα και τους αστέρες της εποχής εκείνης.

image

Ο αξιόλογος Ολλανδός σκηνοθέτης Άντον Κόρμπιν – που στο παρελθόν μας έχει παρουσιάσει ενδιαφέροντα δείγματα γραφής, με ταινίες όπως το «Control» του 2007 (μία βιογραφική ταινία για τη ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division), ο «Αμερικάνος» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ το 2010 και «Ο Νο1 Καταζητούμενος» (A Most Wanted Man) που έκανε πρεμιέρα στο Σάντανς το 2014, με πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν – επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Life» (2015).

Διαβάστε επίσης:
«Ο Νο1 Καταζητούμενος»: Η τελευταία ταινία του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν…
Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν: Ο σημαντικότερος ηθοποιός της γενιάς του

image

Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς την ιστορία του Τζέιμς Ντιν χωρίς τις φωτογραφίες του Ντένις Στοκ. Η μοίρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη σχέση αυτών των δύο. Ο Ντιν αντιστεκόταν στη φωτογράφιση μέχρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ο Στοκ. Λίγους μήνες μετά, ο Ντιν είχε το ατύχημα με την Πόρσε του – μόλις είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για τα φιλμ «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «Giant». Οι φωτογραφίες του Ντιν από το ταξίδι του 1955, τυπώθηκαν στο Life, προαναγγέλλοντας παράλληλα μια νέα κουλτούρα κινηματογραφικών αστέρων.

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, πραγματοποιείται στους Κινηματογράφους: Δαναός 1 και 2 | Odeon Opera 1 και 2 | Ιντεάλ | Ταινιοθήκη της Ελλάδος | Τεχνόπολη Δ.Α. – INNOVATHENS.

image

To Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

image

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο 21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

image

Η νέα ταινία του Άντον Κορμπίν, «Life» (2015), θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου σε διανομή των εταιρειών, Spentzos Film και Seven Films.