Το καθιερωμένο του ταξίδι στην Ελλάδα ξεκινά και φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με πρώτο σταθμό παραδοσιακά την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Στην Ταινιοθήκη, εκτός από τις βραβευμένες ελληνικές και ξένες μικρού μήκους ταινίες, θα προβληθούν επίσης και το σύνολο των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους (συνολικά 39 ταινίες) της φετινής διοργάνωσης. 
 
Μαζί τους θα παρουσιαστεί κι ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το αφιέρωμα του φεστιβάλ σε γερμανικές ταινίες που έχουν διακριθεί στα Φεστιβάλ της Δρέσδης και του Ρέγκενσμπουργκ.

image
 
Οι Έλληνες Μικρομηκάδες παρουσίασαν και φέτος σημαντικές δημιουργίες, παρατηρώντας τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής. Ταινίες για τη ρατσιστική βία, την ανεργία, τη μοναξιά των ηλικιωμένων, αλλά και τη ξενοφοβία, απασχόλησαν τους δημιουργούς που μέσα από το ζοφερό τοπίο της κρίσης, προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα ζωής.
 
Να σημειώσουμε ότι στην Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα προβληθεί και το «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο, τον Χρυσό Διόνυσο, στο 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

image
 
Μία επίκαιρη ταινία, που παρουσιάζει έναν νεαρό από την επαρχία που ζει στην Αθήνα και είναι χαμένος σε ένα υπαρξιακό αδιέξοδο. Αναζητώντας την ταυτότητα ύπαρξης του, εντάσσεται σε μια νεοναζιστική ομάδα και συμμετέχει σε μία δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Φρίξος Προέδρου, κέρδισε τιμητική διάκριση καλύτερης ερμηνείας.

image
 
Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον επίσημο ιστότοπο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος: www.tainiothiki.gr