Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Παρασκευή με ταινία του Φεντερίκο Φελίνι, αμερικάνικη παραγωγή για εξερεύνηση στη γη των ιθαγενών του Αμαζονίου και την αφήγηση μιας 16χρονης Πακιστανής σχετικά με τα σκληρά στερεότυπα του κοινωνικού της περιβάλλοντος.

Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων ΒΟΥΛΗ 22:00

Ιταλική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι, με τους Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Σίλβα Κοσίνα.

Ads

To πρώτο έγχρωμο φιλμ του σπουδαίου σκηνοθέτη, ήταν υποψήφιο για δύο όσκαρ και σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας.

Η Ιουλιέτα, μια κυρία της ανώτερης αστικής τάξης, περνά το καλοκαίρι στην όμορφη βίλα της. Για την επέτειο του γάμου της με τον Τζιόρτζιο, έναν άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων, αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή. Μεγαλωμένη με θρησκευτικές και παράλληλα συντηρητικές αρχές, το εν λόγω πάρτι, θα φέρει στην επιφάνεια την κρίση ταυτότητας που βασανίζει την ηρωίδα. Μια κρίση που εξελίσσεται σε δράμα όταν αρχίζει να υποπτεύεται ότι ο σύζυγος της την απατάει ενώ έχει μια μητέρα που το μόνο που την νοιάζει είναι η εξωτερική της εμφάνιση και οι αδερφές της συμπεριφέρονται κάθε άλλο παρά συνετά. Έτσι, μην έχοντας ποιον να εμπιστευτεί η Ιουλιέτα θα στρέψει τις ελπίδες της, στην γειτόνισσά της, τη Σούζυ, η οποία έχει διαμορφώσει το σπίτι της σ’ έναν ερωτικό παράδεισο. Όμως οι αντιφάσεις της ανάμεσα στον καθολικό καθωσπρεπισμό της παιδικής της ηλικίας και στην τάση για μια ζωή χωρίς φραγμούς, θα την οδηγήσουν στο κατώφλι της τρέλας.

Η Χαμένη Πόλη του Ζ – STAR 21.00

Αμερικανική ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με τους Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ.Όταν, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ο Βρετανός χαρτογράφος Πέρσι Φόσετ επιστρέφει στη χώρα του έπειτα από διετή αποστολή στη ζούγκλα του Αμαζονίου, είναι ένας εθνικός ήρωας. Θα διακινδυνεύσει όμως τα πάντα, από τη φήμη μέχρι την οικογενειακή ευτυχία του, για να επιστρέψει στα δάση της Βραζιλίας αναζητώντας τη μυθική, χαμένη πόλη των ιθαγενών Ζ.

Τι θα πει ο κόσμος – Cinobo

Ο τίτλος τα λέει όλα, αναφερόμενος σε ολόκληρα κοινωνικά σύνολα που εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση αυτή τη φράση, χωρίς να επηρεάζονται ακόμη και από την συνύπαρξή τους με πιο φιλελεύθερους πολίτες. Από την Σκανδιναβή, πακιστανικής καταγωγής, Ιράμ Χακ που στέκεται αιχμηρά πάνω σε αυτή την αντίθεση.

H δεκαεξάχρονη Nisha ζει διπλή ζωή. Στο σπίτι, με την οικογένειά της, είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβος. Όταν ο πατέρας της την ανακαλύπτει στο κρεβάτι με το φίλο της, οι δύο κόσμοι της Nisha συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απαγάγουν και την πάνε στο Πακιστάν για να μείνει εκεί με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Nisha αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην κουλτούρα των γονιών της.

Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό | Φεστιβάλ Τορόντο 2017
Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό | Φεστιβάλ Αμβούργου 2017
Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό |  Φεστιβάλ Εδιμβούργου 2018