Ένα εξαιρετικό και επίκαιρο ντοκιμαντέρ για το «εταιρικό πραξικόπημα» που οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία και ενισχύει τους ακροδεξιούς λαϊκιστές, παρουσιάζει αυτό το Σαββατοκύριακο το tvxs.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας με το soul definition.

Ads

Το ντοκιμαντέρ «The Corporate Coup d’Etat» θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές μέσα από το 24ores.gr για… 48 ώρες και στη συνέχεια στην πλατφόρμα του souldefinition
 
Το Τρέιλερ

Ο Donald Trump και τα λαϊκίστικα ακροδεξιά κινήματα σε όλο τον κόσμο είναι το λογικό αποτέλεσμα ενός υφέρποντος εταιρικού πραξικοπήματος, που εκτυλίσσεται σε αργή κίνηση και έχει ουσιαστικά καταλάβει τα πολιτικά κόμματα, τόσο τους «φιλελεύθερους» όσο και τους «συντηρητικούς». Αυτή η ταινία καταγράφει πώς συνέβη το πραξικόπημα και δείχνει τα καταστροφικά του αποτελέσματα στις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Η δημοκρατία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, αλλά όλο και περισσότερο αυτό παύει να συμβαίνει στις ΗΠΑ. Αυτό το ερευνητικό και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ συνδυάζει τις ιδέες των φιλοσόφων, των συγγραφέων και των δημοσιογράφων με τις εμπειρίες των πολιτών της «Ζώνης σκουριάς» των ΗΠΑ, όπου η χαλυβουργία κάποτε άκμασε, αλλά τα κλεισίματα και η εξωτερική ανάθεση άφησαν τις αστικές περιοχές έρημες και απελπιστικές.

Ads

Είναι εδώ που ο Donald Trump βρίσκει μερικούς από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του, καθώς δεν θεωρείται κομμάτι του μισητού κατεστημένου της Ουάσινγκτον. O Donald Trump ενώ αναπαράγει το δημοφιλές πια σλόγκαν του «Make America Great», που ακούστηκε πρώτη φορά από τον Benito Mussolini…

Ο δημοσιογράφος Chris Hedges, υποστηρίζει ότι η κρίση προηγήθηκε πολλά χρόνια της εκλογής του Donald Trump. Όπως η πηγή έμπνευσής του, ο Καναδός φιλόσοφος John Ralston Saul, ο Hedges θεωρεί τον Trump σύμπτωμα και όχι ασθένεια.

image

«O Donald Trump δεν αποτελεί ανωμαλία. Είναι η τερατώδης εξέλιξη μιας δημοκρατίας που έχει καταρρεύσει. To υφέρπον εταιρικό πραξικόπημα που ξεκίνησε πριν 45 χρόνια έχει πια ολοκληρωθεί. Έχει καταστρέψει τις ζωές δεκάδες εκατομμυρίων Αμερικανών, που πια δεν μπορούν να βρουν εργασία που να τους παρέχει αξιοπρεπή αμοιβή, καταδικασμένοι να ζουν σε χρόνια φτώχια». Chris Hedges – δημοσιογράφος

Πριν από δεκαετίες, η δημοκρατία των ΗΠΑ άρχισε να πουλάει την ψυχή της στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι λομπίστες και οι εταιρικοί οργανισμοί κατέλαβαν ουσιαστικά τον έλεγχο στην Ουάσινγκτον, υποσκάπτοντας σταδιακά τη βούληση του λαού. Η δημοσιογράφος Naomi Klein περιέγραψε πρόσφατα τη διακυβέρνηση Trump ως «εταιρικό πραξικόπημα». Οι Hedges και Ralston Saul ισχυρίζονται ότι το πραγματικό πραξικόπημα έγινε πολύ πιο πριν.

image

«Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι βρισκόμαστε εν μέσω ενός πραξικοπήματος σε αργή κίνηση. Η δημοκρατία αποδυναμώνεται… Η εταιρειοκρατία ενισχύεται… ωστόσο, κανένας από εμάς δεν έχει επιλέξει αυτή τη διαδρομή για την κοινωνία μας. Παρά ταύτα, οι ελίτ μας πολύ χαρούμενες συνέχιζουν ακάθεκτες». John Ralston Saul – Φιλόσοφος

Η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί την νέα ταινία των δημιουργών του «All Governments Lie» και γίνεται για πρώτη φορά διαθέσιμη και στο ελληνικό κοινό, μέσω της  πλατφόρμας souldefinition.net , με υποστήριξη υποτίτλων στα αγγλικά.

 
Σκηνοθέτης: Fred Peabody
Παραγωγός: Peter Raymont
Εκτελεστικοί Παραγωγοί: Peter Raymont, Fred Peabody, Steve Ord, Jeff Cohen, Hans Robert Eisenhauer
Συμμετέχουν: Chris Hedges, John Ralston Saul, Cornel West, Sarah Jaffe, Lee Fang, Maude Barlow, Phillip Martin