Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Weird Wave, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ξαβιέ Ντολάν: «Mommy». Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου κινηματογράφου επιστρέφει δυναμικά με την πέμπτη μεγάλου μήκους δημιουργία του. Έχοντας στο πλευρό του τις δύο αγαπημένες του πρωταγωνίστριες, Αν Ντορβάλ και Σουζάν Κλεμάν, αλλά και τον εξαιρετικό ταλαντούχο νεαρό ηθοποιό Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν, ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης, εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά. Διεκδικήστε μία από τις πέντε (5) διπλές προσκλήσεις και δείτε πρώτοι την ταινία, τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στον κινηματογράφο Άστορ.

Ads

Ο Στιβ (Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν) είναι ένας έφηβος με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα. Κανένα ίδρυμα δεν τον δέχεται. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η μητέρα του (Αν Ντορβάλ) είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Μετακομίζουν σ’ ένα μεσοαστικό προάστιο, όπου η γειτόνισσά τους Κάικα (Σουζάν Κλεμάν) εντυπωσιάζεται από τη σχέση τους και εμπλέκεται συναισθηματικά.

image

Το τρομερό παιδί του γαλλόφωνου σινεμά, ο Καναδός Ξαβιέ Ντολάν, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 19 ετών και στα 25 του έχει ήδη σκηνοθετήσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, που όλες τους έχουν συμμετάσχει στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου. Συγκεκριμένα από τις πέντε ταινίες του, η μία – Tom at the Farm (2013) – πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις, έχουν προβληθεί όλες στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών:

Ads
  • I Killed My Mother (2009)
  • Heartbeats (2010)
  • Laurence Anyways (2012)
  • Mommy (2014)

image

Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα και επικεντρώνεται θεματικά στην πολύπλοκη σχέση ενός γιου με τη μητέρα του. Ο Ντολάν μένοντας πιστός στο εικαστικό του σύμπαν, με καλές ερμηνείες, δυνατό μουσικό σκορ και μειωμένες αλλά σωστές επιλεγμένες του slow motion, μας παραδίδει απλόχερα ένα αθυρόστομο αλλά αυθεντικό κινηματογραφικό έργο.

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας του Ξαβιέ Ντολάν, πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Mommy». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου στις 12:00 και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

Ο Ξαβιέ Ντολάν είναι ένας σκηνοθέτης – φαινόμενο του σύγχρονου σινεμά. Η νέα του δημιουργία «Mommy», πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της πέρσι τον Μάιο, στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το Βραβείο της Επιτροπής, εξ ημισείας με τον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

image

«Όπως φαίνεται, υπάρχει μια πρόταση που θεωρώ ενδιαφέρουσα, για τη σύνδεση δύο δημιουργών. Ο ένας στην ακμή του και ο άλλος στη δύση της καριέρας του. Τον σέβομαι απεριόριστα. Δεν ήταν εδώ απόψε, όμως συγκινήθηκα που με έβαλαν δίπλα του. Ναι, είναι μια καλή ιδέα, ένα ωραίο βραβείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ξαβιέ Ντολάν, κατά την απονομή του βραβείου στο Φεστιβάλ των Καννών και συμπλήρωσε:

«Έφτιαξα την ταινία όπως κάθε καλλιτέχνης που ζωγραφίζει για να εκφραστεί, με την ευχή κάποιος να το αγαπήσει, να το κατανοήσει. Εμείς οι σκηνοθέτες κάνουμε το ίδιο πράγμα. Κάνουμε ταινίες για να τις καταλάβει ο κόσμος, να τις αγαπήσει κι έπειτα, ιδανικά, να αγαπήσει κι εμάς.»

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Mommy» (2014) του Ξαβιέ Ντολάν, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 20:00, στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28 – είσοδος από στοά Κοραή – Μετρό Πανεπιστήμιο). Από την Πέμπτη 30 Απριλίου η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, σε διανομή της Weird Wave.