Λίγες μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία της στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, το ντοκιμαντέρ «Γρηγόρης Λαμπράκης Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης», σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου την πρεμιέρα της και το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για τους αναγνώστες του δεκαπέντε διπλές προσκλήσεις! Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Γρηγόρης Λαμπράκης: Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης», καταφέρνει να προσεγγίσει τις λιγότερο γνωστές πλευρές της προσωπικότητας και της δράσης του Γρηγόρη Λαμπράκη.
 
Μέσα από το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο ντοκιμαντέρ, παρακολουθούμε τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Του Βαλκανιονίκη στο άλμα εις μήκος, του γιατρού υφηγητή μαιευτικής – γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ενδοκρινολόγου, του Βουλευτή της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης.

image
 
Οδηγούμαστε έτσι μέσα από μία παράλληλη αφήγηση, στη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, από τις δυνάμεις του παρακράτους της εποχής. Το βράδυ της 22ας Μαΐου του 1963, στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, έξω από τα γραφεία του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος. Μία δολοφονία η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και σήμανε την απαρχή πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, προκαλώντας διεθνές ενδιαφέρον και αντιδράσεις.
 
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, το ντοκιμαντέρ «Γρηγόρης Λαμπράκης Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης», σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, λίγες μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία του στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του, στον Κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ (Λ. Αλεξάνδρας 192 – Μετρό Αμπελόκηποι)) στις 12:00 (ώρα προσέλευσης 11:30).
 
Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας «Γρηγόρης Λαμπράκης Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης», δεκαπέντε διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «Γρηγόρης Λαμπράκης», μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.


 
Το ντοκιμαντέρ «Γρηγόρης Λαμπράκης Μαραθώνιος μιας Ημιτελούς Άνοιξης», σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες στις 20 Φεβρουαρίου σε διανομή της Feelgood Entertainment.