Ένα ντοκιμαντέρ του 2017 για την πρωτεύουσα, την περίοδο που επιχειρούσε να ανακάμψει από τη μεγάλη κρίση, προτείνει το Soul Definition αυτό το Σαββατοκύριακο, σε μια συγκυρία που η χώρα βυθίζεται και πάλι σε μια νέα κρίση.

Ads

Για τους αναγνώστες και συνδρομητές του Tvxs.gr η ταινία είναι διαθέσιμη δωρεάν το Σαββατοκύριακο στην πλατφόρμα του 24ores.gr και στη συνέχεια θα μπορούν να την παρακολουθήσουν στο souldefinition.net 

Μια καταγραφή της πόλης των Αθηνών, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την οικονομική, ανθρωπιστική και κοινωνικο-πολιτική δίνη που έχει εγκλωβιστεί. 

Σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Βανέσσας Μούσσα, με λήψεις που έγιναν σε βάθος ενός χρόνου, ο φακός ακολουθεί μια σειρά πρωταγωνιστών στην καθημερινότητά τους.

Ads

Το τρέιλερ

Πρόκειται για μια ιστορία ανθρώπων που ψάχνουν κάτι που τους έχει αφαιρεθεί: πρόσφυγες που ψάχνουν ένα σπίτι, νέοι που ψάχνουν το μέλλον τους, επαναστάτες που ψάχνουν τον σκοπό, μια ολόκληρη χώρα που διεκδικεί πάλι την αξιοπρέπειά της.

Αναπόφευκτα, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν σημαντική παρουσία σε όλη διάρκεια της ταινίας. Πάντως το κυρίως θέμα εδώ δεν είναι η μεταναστευτική κρίση ή η οικονομική κατάrρευση.

Η ταινία μας παρουσιάζει το πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας όπως το καταγράφει από απόσταση αναπνοής. Τηρεί μια ανθρώπινη προσέγγιση και ρίχνει φως στις προσπάθειες ανασύνταξης της κοινωνίας μέσα στα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς να στοχεύει στην ανάδειξη του δράματος, εστιάζει κυρίως στην καταγραφή της ατμόσφαιρας του μέρους.

Τελικά πρόκειται για ένα φιλμ για τη ζωή και την επιβίωση σε καιρούς παγκόσμιας κρίσης. Σε καιρούς που η ανησυχία και η αβεβαιότητα συνεχώς αυξάνουν παγκοσμίως, εδώ στρέφουμε το βλέμμα προς την Αθήνα για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο που ζούμε σήμερα.

Παραγωγή/Σκηνοθεσία/Εικονοληψία : Βανέσσα Μούσσα
Μοντάζ & Ήχος : Μάριος Κλεφτάκης
Μουσική : Rosset & Μάριος Κλεφτάκης
Παραγωγή : Dapa Doupa Films 
Διαθέσιμο στην πλατφόρμα souldefinition.net