Γαλάζια λίμνη Mega 16.20

Ads

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της δεκαετίας του ΄80 με πρωταγωνίστρια την ανήλικη τότε Μπρουκ Σιλντς
 
Η «Γαλάζια Λίμνη» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χένρι Ντε Βετ Στάκπολ. Η ιστορία
κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1923 ως  βουβή ταινία, ενώ γυρίστηκε στον ομιλούντα κινηματογράφο και το 1949 στα νησιά Φίτζι….
 
Η ταινία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων για τις γυμνές σκηνές ανάμεσα σε δύο έφηβα παιδιά. Η ταινία The blue Lagoon – Η γαλαζια Λιμνη, περιέγραφε τις περιπέτειες δύο παιδιών, της Emeline (Brooke Shields) και του Richard (Christopher Atkins) που ναυάγησαν σε παιδική ηλικία σε ένα τροπικό νησί και εκεί μεγαλώνοντας δεν έμαθαν μόνο να επιβιώνουν, αλλά έμαθαν να αγαπούν το ένα το άλλο και να εξερευνούν την ομορφιά του σαρκικού έρωτα σε έναν τόπο που δεν υπήρχαν απαγορεύσεις και καθωσπρεπισμός.
 
Το πράσινο βιβλίο – ΕΡΤ2, 22.00
 
Δραματική κομεντί
ΗΠΑ, 2018.
 
Η ταινία που απέσπασε τρία όσκαρ το 2018 και αποτελεί ύμνο στη φιλία προβάλλεται σήμερα στη δημόσια τηλεόραση, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.
1960. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο.
Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.
 
Όσκαρ 2018
 
· Καλύτερης Ταινίας – Τζίμι Μπερκ, Τσαρλς Μπ. Γουέσλερ, Πίτερ Φάρελι, Μπράιαν Χέιζ Κάρι & Νικ Βαλελόνγκα
· Β’ Ανδρικού Ρόλου – Μαχέρσαλα Άλι
· Πρωτότυπου Σεναρίου – Πίτερ Φάρελι, Μπράιαν Χέιζ Κάρι & Νικ Βαλελόνγκα
 
Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι
Σενάριο: Πίτερ Φάρελι, Μπράιαν Χέιζ Κάρι & Νικ Βαλελόνγκα
Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχέρσαλα Αλί, Λίντα Καρτελίνι, Σεμπάστιαν Μανισκάλο, Ντίμιτερ Ντ. Μαρίνοφ
 
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
 
Chungking Express – Cinobo
 
«Στο κοντινότερό μας σημείο, βρισκόμασταν μόλις 0.01 εκατοστά μακριά ο ένας από τον άλλο». Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι παραδίδει μια φιλμική πυρηνική βόμβα συναισθήματος, για χαμένους έρωτες, για την ανάμνηση, την απώλεια, και τους χώρους στους οποίους κινούμαστε στις μεγαλουπόλεις μας. Με Τόνι Λιούνγκ, Φέι Γουόνγκ, και “California Dreaming”.
 
Κάθε μέρα, ο Αστυνομικός 223 αγοράζει μια κονσέρβα ανανά με ημερομηνία λήξης την 1η Μαϊου, συμβολίζοντας τη μέρα που θα ξεπεράσει τον χαμένο του έρωτα. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να πάρει την προσοχή του πάνω από μια μυστηριώδη γυναίκα με μια ξανθιά περούκα, δίχως να γνωρίζει πως διακινεί ναρκωτικά. Ο Αστυνομικός 663 είναι διαλυμένος από τη θλίψη λόγω ενός χωρισμού. Όταν όμως η πρώην του αφήσει ένα σετ κλειδιών για το διαμέρισμά του σε ένα γειτονικό καφέ, μια σερβιτόρα θα τα χρησιμοποιήσει για να μπει στο σπίτι του και να ζωντανέψει τη ζωή του.
 
Συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό | Φεστιβάλ Λοκάρνο 1994
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας | Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ 1995
Βραβείο Σκηνοθεσίας | Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ 1995
Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού (Τόνι Λιούνγκ) | Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ 1995
Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ | Φεστιβάλ Χονγκ Κονγκ 1995
Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Φέι Γουόνγκ)| Φεστιβάλ Στοκχόλμης 1994
Βραβείο FIPRESCI | Φεστιβάλ Στοκχόλμης 1994