Το «Bones and All» με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ, είναι η νέα δημιουργία του σπουδαίου Λούκα Γκουαντανίνο (Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου), η οποία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας το 2022. Αυτή είναι η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του Υποψήφιου για Όσκαρ, Ιταλού σκηνοθέτη και κυκλοφορεί στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Ads

Το «Bones and All» είναι η ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μάρεν (Τέιλορ Ράσελ), μία νεαρή γυναίκα που μαθαίνει πως να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας και τον Λι (Τιμοτέ Σαλαμέ), έναν ακραίο και στερημένο τυχοδιώκτη. Οι δυο τους συναντιούνται και ενώνονται για μια Οδύσσεια χιλιομέτρων που τους οδηγεί στις περιφερειακές διαδρομές, στα κρυφά περάσματα και στις παγίδες της Αμερικής του Ρόναλντ Ρίγκαν.

Όμως, παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειές τους, όλοι οι δρόμοι οδηγούν πίσω στο τρομακτικό παρελθόν τους και σε μια τελική στάση που θα καθορίσει αν η αγάπη τους μπορεί να επιβιώσει από την διαφορετικότητά τους.

image

Ads

Πρωταγωνιστεί η Τέιλορ Ράσελ (Waves, The Heart Still Hums), η οποία κέρδισε για την ερμηνεία της το Βραβείο Marcello Mastroianni Καλύτερης Ανερχόμενης Ηθοποιού στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας και ο Τιμοτέ Σαλαμέ, Υποψήφιος για Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου», ενώ πρόσφατα τον απολαύσαμε και στο «Dune» του Ντενίς Βιλνέβ.

Πρωταγωνιστούν επίσης ο Μάικλ Στούλμπαργκ (Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου, Η μορφή του νερού), ο Αντρέ Χόλαντ (Passing, Moonlight), η Κλόε Σεβινί (We Are Who We Are, American Horror Story), ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες, The Unbearable Weight of Massive Talent), η Τζέσικα Χάρπερ (Suspiria, Minority Report), ο Τζέικ Χόροβιτς (Adam Bloom, Απέραντη Nύχτα) και ο Μαρκ Ράιλανς, βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

image

Το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Κάσγκανιτς (Suspiria, Κάτω από τον ήλιο), βασισμένο στο μυθιστόρημα της Καμίλ Ντε Άντζελις. Είναι μία παραγωγή των Λούκα Γκουαντανίνο, Τερίσα Παρκ, Μάρκο Μοραμπίτο, Ντέιβιντ Κάσγκανιτς, Φραντζέσκο Μέλτσι Ντ’Ερίλ, Λορέντζο Μιέλι, Γκαμπριέλε Μοράτι, Πίτερ Σπίαρς και Τιμοτέ Σαλαμέ. Την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβαν οι Τζιοβάνι Κοράντο, Ραφαέλα Βισκάρντι, Μορένο Ζάνι, Μάρκο Κολόμπο και Τζόναθαν Μόντεπερ.

Η δημιουργική ομάδα του Γκουανταντίνο πίσω από τις κάμερες περιλαμβάνει τον διευθυντή φωτογραφίας Αρσένι Κατσατούραν, τον σχεδιαστή παραγωγής Έλιοτ Χοστέτερ (Beckett, Waves), τον μοντέρ Μάρκο Κόστα (We Are Who We Are, Suspiria), τη σχεδιάστρια κοστουμιών Τζούλια Πιερσάντι (Suspiria, Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου) και τους συνθέτες Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (Soul, Mank).

image

Λούκα Γκουαντανίνο / Luca Guadagnino

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, ο Λούκα Γκουαντανίνο γεννήθηκε στο Παλέρμο το 1971, κι έγινε ευρύτερα γνωστός το 2009 με το φιλμ, «Είμαι ο Έρωτας» (Io sono l’amore). Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «The Protagonists» επιλέχθηκε για το Φεστιβάλ της Βενετίας το 1999. Το 2002, σκηνοθέτησε το «Mundo Civilizado» που συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το 2004, επέστρεψε στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το «Cuoco Contadino», ενώ ακολούθησε το «Melissa P.» το 2005.

image

Η διεθνής καταξίωση ήρθε με το «Είμαι ο Έρωτας» (Io sono l’amore) το 2009, το οποίο έγραψε, σκηνοθέτησε κι έκανε την παραγωγή. Η ταινία συμμετείχε στα φεστιβάλ της Βενετίας, του Τορόντο, του Βερολίνου, του Σάντανς και σε αμέτρητα ακόμη φεστιβάλ διεθνώς. Ήταν Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Το 2011, ο Γκουαντανίνο παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Unconscious» στο 64ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το 2013, ακολούθησε το ντοκιμαντέρ, «Bertolucci on Bertolucci». Το Δεκέμβριο του 2011, έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης για την όπερα με το «Φάλσταφ» του Τζουζέπε Βέρντι στο Teatro Filarmonico di Verona. Το 2012, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής Frenesy Film.

image

Ο Λούκα Γκουαντανίνο, είναι ένας ιδιαίτερος και αξιόλογος σκηνοθέτης, μ’ ένα στυλ κινηματογράφησης που αξίζει να ερευνηθεί. Με την ταινία του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», ολοκλήρωσε την τριλογία του για την επιθυμία, η οποία ξεκίνησε το 2009 με το φιλμ «Είμαι ο Έρωτας» και συνεχίστηκε το 2015 με το εξαιρετικό, «Κάτω από τον Ήλιο».

Διαβάστε Επίσης:

image

Bones and All
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Σενάριο: Ντέιβιντ Κάσγκανιτς (βασισμένο σε μυθιστόρημα της Καμίλ ντε Άντζελις)
Πρωταγωνιστούν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Τέιλορ Ράσελ, Μαρκ Ράιλανς, Τζέσικα Χάρπερ, Αντρέ Χόλαντ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, Φρανσέσκα Σκορσέζε, Κλόε Σεβινί, Μάικλ Στούλμπαργκ
Φωτογραφία: Αρσένι Κατσατούραν
Μοντάζ: Μάρκο Κόστα
Μουσική: Τρεντ Ρέζνορ, Ατικους Ρος
Έτος Παραγωγής: 2022
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία, Η.Π.Α.
Διάρκεια: 130 λεπτά
Κυκλοφορεί στους Κινηματογράφους από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου