Το 1990, ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το θρυλικό μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Γκόλντινγκ: «Ο Άρχοντας των Μυγών» (Lord of the Flies). Το φιλμ προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο στο 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, δίνοντας μας την ευκαιρία να την ξαναθυμηθούμε, επί της μεγάλης οθόνης.

Ads

Αφιέρωμα «Κλασικά Εικονογραφημένα»

Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (8th Athens Open Air Film Festival) συνεχίζει τη σταθερή συνεργασία με το British Council προτείνοντας κλασικά αριστουργήματα του Βρετανικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους και μερικές από τις κορυφαίες διασκευές λογοτεχνικών έργων στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κλασικά Εικονογραφημένα: Διαβάζοντας στη Μεγάλη Οθόνη» που διατρέχει το φετινό πρόγραμμα.

image

Ads

Η αρχή έγινε με τον «Χρυσοδάκτυλο» του Γκάι Χάμιλτον, πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, ενώ ακολούθησε η προβολή του «Στοιχειωμένου Πύργου» του Ρόμπερτ Γουάιζ και «Τα Απομεινάρια Μιας Μέρας» (The Remains of the Day), σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Άιβορι. Τη σκυτάλη πήρε ο «Συλλέκτης» (The Collector) του Γουίλιαμ Γουάιλερ και πλέον ολοκληρώνεται με τον «Άρχοντα των Μυγών» (Lord of the Flies) του Πίτερ Μπρουκ.

«Ο Άρχοντας των Μυγών» (Lord of the Flies)
Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπρουκ
Σενάριο: William Golding (novel) (as Sir William Golding), Jay Presson Allen (screenplay) (as Sara Schiff)
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Όμπρι, Τομ Τσάπιν, Χιου Έντουαρντς
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 1990
Διάρκεια: 90 λεπτά
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 21:00, στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο
Aφιέρωμα «Κλασικά Εικονογραφημένα», σε συνεργασία με το British Council

image

Από τη μία στιγμή στην άλλη ξεσπάει πόλεμος και ένα τσούρμο Βρετανών σχολιαρόπαιδων βρίσκει καταφύγιο σε ένα εξωτικό νησί στη μέση του πουθενά.

Μόνα και χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, τα αγόρια προσπαθούν να οργανώσουν μία κοινωνία από το μηδέν, παρά τις διαρκείς έριδες που απειλούν αυτή την ούτως ή άλλως εύθραυστη νέα συνθήκη.

image

Αν η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο εναποτίθεται κατά τεκμήριο στα παιδιά, όμως, η ίδια ελπίδα καταποντίζεται με τον πλέον δραματικό τρόπο στο πέλαγο της ψυχροπολεμικής απαισιοδοξίας που περιβάλλει το νησί του «Άρχοντα των Μυγών» κι αυτή την αριστουργηματική διασκευή στο θρυλικό μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Γκόλντινγκ.

Athens Open Air Film Festival

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό, το αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά με μαγικές και δροσερές εκδηλώσεις, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο. Δεκαοχτώ (18) κλασικές ταινίες θα προβληθούν στην μεγάλη οθόνη, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

image

Το 8ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι (Πρώτη κινηματογραφική Προβολή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου), άλση, πλατείες, παραλίες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας μεταμορφώνονται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε επίσης: