Στο θρυλικό φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Κάρι Γκραντ, η δραματουργία της ταινίας είναι βασισμένη εξ’ ολοκλήρου πάνω σε μια απάτη και περιλαμβάνει σεκάνς οι οποίες έχουν περάσει στην ανθολογία του Παγκόσμιου Σινεμά. Το φιλμ προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο 11ο Athens Open Air Film Festival, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να το απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη.

Ads

Τι θα συμβεί όταν ένας φιλήσυχος διαφημιστής πέσει θύμα απαγωγής μιας συμμορίας κατασκόπων που τον μπερδεύουν με έναν ανύπαρκτο πράκτορα της CIA; Η ταινία του Χίτσκοκ, με τον Κάρι Γκραντ στην καλύτερη κατά πολλούς ερμηνεία της καριέρας του, είναι ένα φιλμ – αρχέτυπο της κινηματογραφικής αφήγησης και παράλληλα μία από τις πιο ψυχαγωγικές ταινίες του έμπειρου Βρετανού σκηνοθέτη.

«Είμαι ένας τυποποιημένος σκηνοθέτης. Αν γυρνούσα τη Σταχτοπούτα, το κοινό θα άρχιζε αμέσως να ψάχνει το πτώμα μέσα στην άμαξα-κολοκύθα.» – Άλφρεντ Χίτσκοκ

image

Ads

Η πιο συναρπαστική, διασκεδαστική και θεαματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το αριστουργηματικό «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», είναι ένα εντυπωσιακό κυνηγητό από τη Νέα Υόρκη στο όρος Ράσμορ, με πρωταγωνιστή τον Κάρι Γκραντ.

Η κατασκοπευτική περιπέτεια του ιδιοφυούς σκηνοθέτη μετατρέπεται σε αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 21:30 (προβολή DRIVE-IN), στον προαύλιο χώρο του θεάτρου Λυκαβηττού, στο πλαίσιο του 11ου Athens Open Air Film Festival / Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

image

Ο Ρότζερ Θόρνχιλ (o Κάρι Γκραντ ίσως στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του), είναι ένας φιλήσυχος διαφημιστής, ο οποίος από ένα λάθος, θα μετατραπεί στο θύμα απαγωγής μιας συμμορίας κατασκόπων, με αρχηγό τον Φίλιπ Βάνταμ, οι οποίοι νομίζουν ότι ο Θόρνχιλ είναι ο ανύπαρκτος πράκτορας της CIA, Τζορτζ Κάπλαν.

Ο Ρότζερ θα δραπετεύσει, αλλά θα πρέπει να βρει τον Κάπλαν για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του, καθώς τον κατηγορούν για έναν φόνο που ποτέ δεν διέπραξε. Προσπαθεί λοιπόν να διερευνήσει μόνος του την υπόθεση και καταδιωκόμενος από τους πάντες και τα πάντα, μπλέκει σε μια περιπέτεια από τη μία ως την άλλη άκρη της Αμερικής.

image

Αμείωτο σασπένς από την πρώτη ως την τελευταία σκηνή. Αγωνία, καταιγιστικός ρυθμός, απρόβλεπτες ανατροπές, δηλητηριώδες χιούμορ, καθηλωτική εξέλιξη που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Η ταινία «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», αποτέλεσε την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Άλφρεντ Χίτσκοκ και συνδυάζει μ’ έναν τρόπο μαγικό την καθαρόαιμη περιπέτεια, το ψυχολογικό θρίλερ και το καυστικό χιούμορ, με το ρομαντικό δράμα.

Μία ταινία αρχέτυπο στην κινηματογραφική αφήγηση. Το υπέροχο μουσικό σκορ υπογράφει ο βασικός συνεργάτης του Χίτσκοκ και σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Μπέρναν Χέρμαν.

image

Η ταινία διαθέτη ιστορικές σεκάνς που έχουν περάσει στην ανθολογία του παγκόσμιου σινεμά: το ραντεβού στη μέση του πουθενά με τον θάνατο, όπου ο Θόρνχιλ καταδιώκεται από ένα ψεκαστικό αεροπλάνο και η τελική μονομαχία στο όρος Ράσμορ, στη Βόρεια Ντακότα, ακριβώς δίπλα στην τεράστια πέτρινη μύτη του Αβραάμ Λίνκολν.

Πρόκειται για κλασικές σκηνές οι οποίες αποτελούν μαθήματα σκηνοθεσίας και μοντάζ, ενώ είναι παράλληλα από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές δράσης που μας έχει χαρίσει η Έβδομη Τέχνη.

Διαβάστε επίσης:

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων / North by Northwest
Σκηνοθεσία: Αλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Ερνεστ Λέχμαν
Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκαρντ, Εβα Μαρί Σαντ, Τζέιμς Μέισον, Τζέσι Ρόις Λάντις
Φωτογραφία: Ρόμπερτ Μπερκς
Μοντάζ: Τζορτζ Τομασίνι
Μουσική: Μπέρναρντ Χέρμαν
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 1959
Διάρκεια: 131 λεπτά
Πότε: Τετάρτη 30 Ιουνίου | 21:30 (προβολή DRIVE-IN)
Πού: Προαύλιος χώρος θεάτρου Λυκαβηττού | Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:
Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών στις προβολές:
Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά Δελτία Εισόδου τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται με ηλεκτρονική προκράτηση, τρεις ημέρες πριν από κάθε προβολή (η προκράτηση θα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι) στον ιστότοπο του Athens Open Air Film Festival. www.aoaff.gr
Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου
Θα τηρούνται αυστηρά οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των θεατών

image

Ειδικά για την συγκεκριμένη προσέλευση στην DRIVE-IN προβολή:
Προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας και η ομαλή ροή των θεατών μας στις προβολές:
Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται μόνο με ονομαστικά Δελτία Εισόδου τα οποία οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται με ηλεκτρονική προκράτηση, δυο ημέρες πριν την προβολή (η προκράτηση θα ανοίξει στις 12 το μεσημέρι) στο aoaff.gr
Κάθε όχημα θα δικαιούται Μόνο Ένα δελτίο εισόδου