Μετά την αναγνωριστική πρώτη χρονιά, το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου (Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’), έρχεται πιο δυναμικό και πιο φιλόδοξο για να δώσει μια διασκεδαστικά τρομακτική διάσταση στις νύχτες μας… Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στον Κινηματογράφο Αθήναιον. Στο φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης, συναντάμε: Τέσσερις ευρωπαϊκές πρεμιέρες, μία ταινία που προβάλλεται σε δεύτερη παγκόσμια Πρεμιέρα, τέσσερις Επίσημες Πρεμιέρες, αλλά και συνολικά δεκαεφτά (17) ταινίες, οι οποίες παρουσιάζονται σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα.

Ads

Ταινία Έναρξης

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου (Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’) σηκώνει αυλαία την Πέμπτη 12 Μαρτίου, μ’ ένα πολυσυζητημένο θρίλερ. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Jennifer Kent, που για πρώτη φορά περνά πίσω από την κάμερα και μας παρουσιάζει την ταινία της «The Babadook» (Ο Μπαμπούλας), στην οποία υπογράφει και το σενάριο.

Ελληνικό Σινεμά

Στο φεστιβάλ θα κάνουν πρεμιέρα και ελληνικές παραγωγές που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους αργότερα, καθώς και πολλά ελληνικά shorts, για τα οποία θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το καστ για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τις προβολές.

Ads

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ψυχολογικού θρίλερ “Lurk” του Βασίλη Κατσίκη. Η ταινία – η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο – θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη, καθώς και των πρωταγωνιστών Tess Spentzos και Aris Athan, οι οποίοι θα προλογίσουν την ταινία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Διαγωνιστικό Τμήμα

Φέτος το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει περισσότερες από 20 ταινίες παραγωγής 2014-2015, πολλές εξ αυτών προβάλλονται σε πρώτη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρεμιέρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Another (2014) – Jason Bognacki
  • Domo (2014) – Manolo Hernández
  • Phantasmagoria (2014) – Mickael Abbate, Domiziano Cristopharo
  • Awaiting (2015) – Mark Murphy
  • Anger of the Dead (2015) – Francesko Picone

Κριτική Επιτροπή

image

Η 5μελής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για τα εννέα (9) Βραβεία του Φεστιβάλ (7 για μεγάλου και 2 για μικρού μήκους), καθώς και για την Ειδική Μνεία στη ταινία που θα εντυπωσιάσει ή θα διχάσει την επιτροπή, αποτελείται φέτος από τους:

  • Δημήτρης Κολιοδήμος
  • Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
  • Εβελίνα Παπούλια
  • Νίκος Κουλαυτάκης
  • Σπύρος Νουνανάκης

Αφιέρωμα στα θρυλικά monster movies της Universal

Σε συνεργασία με το αμερικάνικο studio και την United International Pictures (UIP), το Φεστιβάλ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρία από τα ιστορικά “τέρατα” που έγραψαν την δική τους μοναδική κινηματογραφική ιστορία:

  • Frankenstein (1931)
  • Dracula (1931)
  • The Mummy (1932)

Αφιέρωμα στον Γαλλικό Τρόμο

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Audio Visual, παρουσιάζουν πέντε (5) ταινίες που σημάδεψαν την κινηματογραφική ιστορία τρόμου… αλά Γαλλικά. Ανάμεσα τους και το φιλμ «Martyrs» του 2008, το οποίο επτά χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του και χωρίς να έχει προβληθεί στη χώρα μας, κάνει την εμφάνιση του στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Night Visions – Φινλανδία

Το Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου συνεργάζεται φέτος με το Φεστιβάλ “Night Visions” της Φινλανδίας και παρουσιάζει δύο καινούργιες παραγωγές εκ Σουηδίας, αλλά και το Σκανδιναβικό classic: “Rare Exports” του 2010. Ένα δημοφιλές horror comedy από τη Φινλανδία.

Ταινία Λήξης

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου (Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’), ολοκληρώνεται την Τετάρτη 18 Μαρτίου και την αυλαία ρίχνει η τρίτη συνέχεια ενός franchise που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους λάτρεις του είδους. Ο λόγος για το φιλμ «[REC] 4: Apocalypse», το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή στις «ρίζες» της σειράς ταινιών, χάρη στην επανεμφάνιση του σκηνοθέτη Jaume Balaguero, αλλά και της πρωταγωνίστριας, Manuela Velasco.

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου (Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’), θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου στην Αθήνα, στις δύο αίθουσες του Κινηματογράφου Αθήναιον (Βασ. Σοφίας 124, Μετρό Αμπελόκηποι) και από την Πέμπτη 26 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 1 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στον Κινηματογράφο Κολοσσαίον (Βασιλίσσης Όλγας 150).

Οι προβολές θα είναι έξι (6) καθημερινά και σε κάθε μία θα προβάλλεται μία μικρού μήκους ταινία πριν το κύριο φιλμ. Τα εισιτήρια είναι: Απλό 6€,  Ημερήσιο 10€,  Full Pass  50€ για την Αθήνα. Χορηγός της εφετινής διοργάνωσης είναι οι εκδόσεις BELL, που θα απονείμουν και το Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το FilmBoy Network (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γαλλικού Ινστιτούτου. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Horrorant Film Festival, καθώς και το Αναλυτικό Πρόγραμμα.