Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συνεχίζοντας δυναμικά της κινητοποιήσεις τους, μας καλούν το βράδυ της Τρίτης 27 Αυγούστου στις 22:00 στο Ραδιομέγαρο για να παρακολουθήσουμε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης», παρουσία του σκηνοθέτη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης, μαζί με τη γυναίκα του Σοφία, από τη δεκαετία του 1980 κάνουν το ίδιο δρομολόγιο. Μία φορά την εβδομάδα, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων.

image
 
Τα τελευταία χρόνια, στο δύσκολο αυτό εγχείρημα τους βοηθάνε και τα δυο τους παιδιά, ο Κώστας και ο Θύμιος. Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, παρακολουθεί το δρομολόγιο τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

image
 
Ένα απολαυστικό road movie ντοκιμαντέρ για την Πίνδο και τους ανθρώπους της που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τον Μάρτιο στο 15o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εκεί όπου απέσπασε και το Βραβείο Κοινού για Ελληνική Ταινία άνω των 45 λεπτών.

image
 
Η ταινία  θα προβληθεί στο προαύλιο της ΕΡΤ την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 22:00, στα πλαίσια μιας παρουσίασης στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του.


 
«Ο Μανάβης»
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χάρης Φάρρου
Μοντάζ: Αποστόλης  Αγρογιάννης
Διάρκεια: 82 λεπτά