Η εταιρεία Youtube ακύρωσε την απόφαση της να παρέχει τα βίντεο σε 4K ανάλυση μόνος στους χρήστες που έχουν Premium, μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών κατά την δοκιμή του νέου εγχειρήματος.

Ads

Σε  tweet, το YouTube ανέφερε σχετικά «Σταματήσαμε εντελώς με τον πείραμα. το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση πλέον σε ανάλυση 4Κ χωρίς συνδρομή premium είμαστε εδώ εάν έχετε άλλες ερωτήσεις».

Έτσι, όλοι οι χρήστες μπορούν πλέον να παρακολουθούν βίντεο στην υψηλότερη ανάλυση χωρίς να πληρώνουν συνδρομή.

Σύμφωνα με το techcrunch.com, το YouTube έκανε τη δοκιμή για να μετρήσει τις αντιδράσεις των χρηστών όταν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνεται στο πλαίσιο του premium πακέτου. Σε ένα tweet που πλέον έχει διαγραφεί, η εταιρεία απαντούσε σε έναν χρήστη ότι είναι «ένα μέρος του πειράματός μας για να γνωρίζουμε καλύτερα τις προτιμήσεις χαρακτηριστικών για Premium και όχι Premium χρήστες».

Ads

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια συνδρομητές  παγκοσμίως.  Η συνδρομή Premium προσφέρει λειτουργίες όπως προβολή χωρίς διαφημίσεις, λήψεις βίντεο για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης και αναπαραγωγή στο παρασκήνιο.

Το YouTube δοκιμάζει πολλούς τρόπους για να ωθήσει στους δωρεάν χρήστες στη συνδρομή.

Νωρίτερα φέτος, πραγματοποίησε ένα πείραμα που έδειχνε στους χρήστες έως και 11 διαφημίσεις χωρίς δυνατότητα παράβλεψης πριν από την έναρξη ενός μεγάλης διάρκειας βίντεο, το πείραμα διακόπηκε μετά από λίγες μέρες.