H Samsung Electronics και η Toshiba παρουσίασαν φορητούς υπολογιστές – tablets, με στόχο να ανταγωνιστούν το iPad της Apple, προσφέροντάς τους σε χαμηλότερες τιμές. Η Toshiba δήλωσε ότι η προτεινόμενη τιμή για το tablet της, Fiolio 100 είναι στην Ευρώπη 399 ευρώ έναντι 499 του iPad. Η Samsung, της οποίας το Galaxy Tab θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα μαζί με το Folio, ανακοίνωσε ότι θα αφήσει τους επιχειρηματίες να επιλέξουν την τιμή του.

Ads

Το Galaxy Tab της Samsung ζυγίζει 380 γραμμάρια (περίπου το μισό σε σχέση με το iPad), διαθέτει οθόνη αφής επτά ιντσών (16,8 εκατοστών), μικρότερη από την οθόνη 9,7 ιντσών του iPad, ενώ “τρέχει” το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 της Google.

TO Folio 100 της Toshiba έχει οθόνη 10,1 ιντσών (ελαφρώς μεγαλύτερη από το iPad) και “τρέχει” επίσης το Android (το iPad χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα MAC iOS της ίδιας της Apple).

Και η κορεατική LG Electronics έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της tablet PC με Android μέχρι φέτος το Δεκέμβριο ενώ η Microsoft φημολογείται ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Courier, την ώρα που η Hewlett-Packard “ποντάρει” στο δικό της Slate. Στην κατηγορία των αντι-iPad συσκευών ανήκει επίσης το Stealth της Dell.

Ads

Τα tablets έχουν δημιουργήσει μια νέα κατηγορία συσκευών, καθώς είναι μικρότερα σε μέγεθος και μνήμη σε σχέση με τους επιτραπέζιους και φορητούς (notebooks ή netbooks) υπολογιστές. Είναι όμως μεγαλύτερα σε σχέση με τα “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας μέσω οθόνης αφής στον χρήστη δυνατότητες βίντεο, μουσικής, παιγνιδιών, ηλεκτρονικών βιβλίων, σύνδεσης στο Διαδίκτυο.