Τα spoilers ήταν ανέκαθεν ενοχλητικά για το χώρο της ψυχαγωγίας, όμως η άνοδος του διαδικτύου έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε «επιδημικές» διαστάσεις του προβλήματος. Το Facebook, όμως, φαίνεται πως λαμβάνει σήμερα μέτρα για να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της έκθεσής μας σε ανεπιθύμητες λεπτομέρειες ενός σεναρίου, εισάγοντας μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Αναβολή λέξεων-κλειδιών (Keyword Snooze).

Ads

Η νέα λειτουργία του μέσου θα δουλεύει ως εξής: αν ένας χρήστης σκοπεύει να δει μια νέα ταινία ή σειρά, θα ενημερώνει το Facebook, αναφέροντας τον τίτλο της. Αυτό με τη σειρά του θα αποκλείει από την αρχική του σελίδα την εμφάνιση λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με την ταινία ή σειρά, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην κινδυνεύει να μάθει την πλοκή της προτού την παρακολουθήσει όταν ο ίδιος επιλέξει.

Το snooze λέξεων-κλειδιών θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποκλειστεί κάθε είδους ενοχλητικής ή ανεπιθύμητης είδησης ή ανάρτησης. Οι αναρτήσεις αυτές από άτομα, σελίδες ή ομάδες που περιέχουν αυτές τις λέξεις-κλειδιά θα κρύβονται από τη ροή αναρτήσεων για 30 ημέρες, και μετά θα είναι διαθέσιμο το un-snooze.

Η λειτουργία τίθεται από σήμερα σε διαδικασία δοκιμής, και αν αυτή είναι επιτυχημένη θα γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες. Φυσικά, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος οι χρήστες να χρησιμοποιούν το snooze λέξεων-κλειδιών σε υπερβολικό βαθμό, αποκλείοντας τελικά ακόμα και σημαντικές ειδήσεις.

Ads