Η εξέλιξη πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη μάλλον είναι περισσότερο αλματώδης από όσο υποθέτουμε, αφού η Google προχώρησε στη δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής για θέματα ηθικής πάνω σε ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης. Εκτός αν πρόκειται μόνο για επικοινωνιακό «τρικ» στο φόντο της επιθετικής κριτικής εναντίον της.

Ads

Πρόκειται για διεθνή συμβουλευτική επιτροπή με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και γενικότερα του αυτοματισμού και άλλων παρεμφερών τεχνολογιών όπως το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

Το συμβούλιο ηθικής, που θα αποτελείται από ανθρώπους εκτός της εταιρείας, θα είναι οκταμελές και η δημιουργία του ανακοινώθηκε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Google, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει δεχθεί έντονη κριτική από διάφορες πλευρές, τόσο εντός, από εργαζόμενούς της, όσο και εκτός της εταιρείας (κυβερνήσεις, κοινοβούλια, οργανώσεις πολιτών) για το πώς χρησιμοποιεί ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τις «έξυπνες» τεχνολογίες.

Ads