Τα νέα λειτουργικά συστήματα «iOS 9» και «OS X El Capitan» για τις «έξυπνες» φορητές συσκευές και για τους υπολογιστές της αντίστοιχα, το «Apple Music», μια καινούρια υπηρεσία music streaming, καθώς και την εφαρμογή συγχρονισμού δεδομένων με Android, ανακοίνωσε η Apple κατά τη διάρκεια του φετινού διεθνούς συνεδρίου για προγραμματιστές «Worldwide Developers Conference» (WWDC 2015).

Ads

Η παρουσίαση των προϊόντων «ανοίγει» πολλά μέτωπα ανταγωνισμού, καθώς εκτός από την επίθεση «φιλίας» που κάνει στους χρήστες smartphone και tablet που αξιοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, στρέφεται και «εναντίον» των υπηρεσιών ψηφιακής μουσικής τύπου Spotify, Soundcloud και Tidal (του Αμερικανού ράπερ Jay Z).

image
«Αγαπάμε τη μουσική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, κατά τη διάρκεια της WWDC.

Το «Apple Music» είναι μια μουσική συνδρομητική υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη στις 30 Ιουνίου. Στην ουσία πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που θα συνδέει τους χρήστες με αγαπημένους καλλιτέχνες και τη μουσική τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, δηλαδή, εκτός από το να ακούν τις μουσικές παραγωγές που επιθυμούν, να συνδέονται μέσω της λειτουργίας «Connect» με τα κοινωνικά δίκτυα τραγουδιστών και DJs και να ενημερώνονται για τις νέες αναρτήσεις τους, ενώ θα προσφέρει και τη δυνατότητα παρακολούθησης μουσικών βίντεοκλιπ σε υψηλή ανάλυση.

Ads

image

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple ξεκίνησε στο συνεδριακό κέντρο Moscone στο Σαν Φρανσίσκο -μια εβδομάδα γεμάτη κώδικα για πέντε χιλιάδες προγραμματιστές, που την πρώτη ημέρα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου της τεχνολογίας. 

image

Το iOS 9 θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο για τα μεταγενέστερα μοντέλα του iPhone 4S