Η ψηφιακή βοηθός της Apple, η Siri, έσωσε τη ζωή ενός αμερικανού εφήβου που είχε παγιδευτεί κάτω από ένα φορτηγάκι στο Τενεσί των ΗΠΑ.

Ads

Ο Σαμ Ρέι βρισκόταν μόνος του στην αυλή του σπιτιού του όταν επισκεύαζε το φορτηγάκι του το οποίο στη συνέχεια τον καταπλάκωσε.

Ο νεαρός είχε το τηλέφωνό του στην πίσω τσέπη του αλλά ήξερε ότι δεν το έφτανε για να καλέσει τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών. Ευτυχώς σκέφτηκε να ενεργοποιήσει τη Siri και με αυτόν τον τρόπο να κάνει ένα τηλεφώνημα για βοήθεια.

image

Ads

Η πίεση που ασκήθηκε από το σώμα του, ενεργοποίησε την Siri, η οποία με τη γνωστή φωνή της τον ρώτησε πως μπορεί να τον βοηθήσει. Εκείνος ζήτησε βοήθεια και ένας υπάλληλος απάντησε στο τηλεφώνημά του.

image

Ο υπάλληλος πίστεψε ότι το τηλεφώνημα ήταν λάθος, αλλά σύντομα άκουσε τις κραυγές του άτυχου – τυχερού νέου. Στη συνέχεια, τον εντόπισε μέσω του σήματος στο κινητό του τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι όταν χρησιμοποιούμε τη Siri δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε ο,τιδήποτε αφού είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πλήρως τον ανθρώπινο λόγο (συγκεκριμένες γλώσσες).

Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον νεαρό, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρά τα σοβαρά τραύματά του (σπασμένα πλευρά, τραύμα στο συκώτι, κοψίματα, διάσειση) κατάφερε να αναρρώσει.