Νέο περιστατικό με «εκρηκτικό» κινητό τηλέφωνο της Samsung. Ένα Galaxy Note 7 ανεφλέγη χθες στο εσωτερικό αεροπλάνου αμερικανικής εταιρείας. 

Ads

Υπενθυμίζει ότι αρκετά τηλέφωνα του συγκεκριμένου μοντέλου είχαν παρουσιάσει προβλήματα με τη μπαταρία που έπαιρνε φωτιά κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Το μοντέλο ανακλήθηκε.

Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο κινητό που αναφλέγη μέσα στο αεροπλάνο ήταν από αυτά που είχαν αντικατασταθεί από την εταιρεία. 

Η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines επιβεβαίωσε ότι ένα από τα αεροπλάνα της, με δρομολόγιο από το Κεντάκι προς το Μέριλαντ, εκκενώθηκε πριν από την απογείωση.

Ads

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι ένας πελάτης ανέφερε ότι καπνός έβγαινε από μια ηλεκτρονική συσκευή. «Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια μέσω της κύριας πόρτας».

Σε ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι διερευνά την υπόθεση. «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και την Southwest προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας τη συσκευή και να επιβεβαιώσουμε την αιτία», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο κάτοχος της συσκευής Μπράιαν Γκριν, δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ότι είχε αγοράσει τη συσκευή στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πάνω στη συσκευασία του κινητού τηλεφώνου υπήρχε ένα μαύρο τετράγωνο εικονίδιο, ένα σύμβολο που η Samsung προσθέτει με σκοπό να διαχωρίζει τις παλιές, μη ασφαλείς συσκευές, από τα μοντέλα αντικατάστασης.