Η νέα ψηφιακή παράσταση του Ευγενιδείου Πλανηταρίου «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος.

Ads

Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 χλμ την ώρα, στον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση υπενθυμίζει ότι, πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη!

Οι ηλιακές καταιγίδες, από την άλλη, μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δίνουν το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης, το Πολικό ή Βόρειο Σέλας.

image

Ads

Η παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες.

image

Η επίσημη παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με δύο προβολές (18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

image

Στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα θεαματικό «ταξίδι» στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να θαυμάσουν σκηνές από καιρικά φαινόμενα που κόβουν την ανάσα. Παράλληλα θα απολαύσουν εντυπωσιακές εικόνες του πολικού σέλαος, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

image

Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2016.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος,
Μουσική: Αναστάσιος Κ. Κατσαρής
Sound Design: Αντωνία Βλάχου
Αφήγηση: Χρήστος Σιμαρδάνης
Κείμενο & Οδηγός Παράστασης: Αλέξης Δεληβοριάς
Σύμβουλος Παραγωγής: Διονύσης Σιμόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Μάνος Κιτσώνας