Πριν από 3600 χρόνια ένας διαστημικός βράχος φαίνεται πως εξερράγη περίπου 4 χιλιόμετρα πάνω από την Πόλη Ταλ Ελ Χαμάμ. στη Μέση Ανατολή.

Ads

Η έκρηξη υπολογίζεται ότι είχε δύναμη 1000 φορές μεγαλύτερη από την Ατομική βόμβα στην Χιροσίμα. Όσοι την κοίταξαν πρέπει να τυφλώθηκαν αμέσως. Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας έφτασε στους 2.000 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Δευτερόλεπτα αργότερα ένα γιγαντιαίο ωστικό κύμα, που κινούνταν με ταχύτητες 1200 χιλιομέτρων την ώρα, σάρωσε την ήδη λαβωμένη πόλη διαλύοντας στο πέρασμα του τα κτήρια της. Κανείς από τους 8 χιλιάδες περίπου κατοίκους της δεν επέζησε της καταστροφής.

Την ίδια ώρα περίπου 35 χιλιόμετρα δυτικότερα, οι θερμοί άνεμοι που προέρχονταν από το ωστικό κύμα της έκρηξης, γκρέμισαν τα πανίσχυρα τείχη της Ιεριχούς και έκαψαν ολοσχερώς την πόλη.

Ads

Και αν όλα αυτά ακούγονται σαν σενάριο Χολιγουντιανής Ταινίας καταστροφής, στη πραγματικότητα αποτελούν ευρήματα 15χρονης συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας 21 επιστημόνων όπως αρχαιολόγων, γεωλόγων, γιατρών και άλλων επιστημόνων, που ερεύνησαν το έδαφος.

Με τα ευρήματα τους δεν έμοιαζαν με το αποτέλεσμα κάποιας φυσικής καταστροφής η ακόμα και ενός πολέμου, ο ειδικοί άρχισαν να σκέφτονται ποίο εξωτικά σενάρια.

Έχοντας στο νου το παράδειγμα τις Τονγκούσκα, όπου ένας αστεροειδής  κατέστρεψε μια έκταση 80 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους στην Ρωσία το 1908, αλλά και τον αστεροειδή μήκους ενός μιλίου που φέρεται να συνδέεται με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, οι ερευνητές συμπέραναν ότι ο υπεύθυνος για την ισοπέδωση της Ταλ Ελ Χαμάμ ήταν κάποιος αντίστοιχος διαστημικός καταστροφέας.

Η σύνδεση με την Βίβλο

Μάρτυρες της καταστροφής, μπορούν ίσως να αναζητηθούν στην Βίβλο και συγκεκριμένα στην περιγραφή της καταστροφής των Σόδομων που αναφέρεται βροχή από φωτιά και βράχους που ήρθαν απο τον ουρανό, κάτι που μοιάζει εντυπωσιακά με την καταστροφή που προκλήθηκε στην πόλη Ταλ Ελ Χαμάμ.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι περιγραφές μαρτύρων, πέρασαν από γενιά σε γενιά, μέχρι να καταγραφούν σαν μια μορφή Θείας δίκης στην Βίβλο. Ίσως μάλιστα να αποτελούν και την πρώτη γραπτή καταγραφή μια Κοσμικής Σύγκρουσης και μια πιθανή προειδοποίηση για μια παρόμια καταστροφή στο μέλλον πέρα από τις οποιοδήποτε θεολογικές προεκτάσεις μπορεί να έχει.