Εύχρηστο και σχετικά χαμηλού κόστους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα κοστίζει περίπου όσο ένα σπόρ αυτοκίνητο, αν και τα πρώτα μοντέλα ενδεχομένως να είναι πιο ακριβά. Επιπλέον δεν απαιτείται άδεια χειριστή. Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο «Black Fly» της Opener είναι εντυπωσιακό και επιβεβαιώνει πως η εποχή των ιπτάμενων αυτοκινήτων δεν αποτελεί πλέον μόνο θέμα σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Ads

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές το «Black Fly» μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 40 χιλιόμετρα με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Σημειώνεται πως αυτή την περίοδο πολλά project ιπτάμενων αυτοκινητών βρίσκονται σε εξέλιξη από πολλές εταιρείες. Το «Black Fly», όπως γράφει το BBC, έχει δοκιμαστεί και στον Καναδά με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν τη σχετική έγκριση για την κυκλοφορία του. 

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την τεχνολογία drone και μπορεί να μεταφέρει ένα μόνο άτομα. Για την πτήση του χρησιμοποιούνται οκτώ συστήματα προώθησης, τα οποία βρίσκονται στα πτερύγια του. Μπορεί η πλοήγηση να μην απαιτεί ειδική άδεια, ωστόσο η εταιρεία σημειώνει πως για λόγους ασφαλείας καλό θα ήταν οι οδηγοί να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης. 

«Όταν πιέσεις το κουμπί της ανόδου, έχεις τον πλήρη έλεγχο. Όταν σταματήσεις στη μέση του ουρανού και αφήσεις το χειριστήριο, το αεροσκάφος παγώνει. Και όταν λέω ότι παγώνει…κυριολεκτικά παγώνει στον αέρα», δήλωσε στο CBS News διευθύνων σύμβουλος της Opener Μάρκους Λενγκ, σημειώνοντας πως το «Black Fly» έχει δυνατότητα και αυτόνομης πτήσης.