Οι Ρώσοι στρατιώτες σε μελλοντικούς πολέμους θα είναι σε θέση να πυροβολoύν με ακρίβεια χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι, και φορώντας μια αλεξίσφαιρη πανοπλία που θυμίζει του φανταστικούς υπερήρωες των κόμικ και των ταινιών.

Ads

«Έχουμε κάνει ήδη τις δοκιμές, για το πρωτότυπο του ενεργού εξωτερικού σκελετού, που είναι αδιάβροχο, αλεξίσφαιρο, αντιπυρικό και προσαρμόζεται στη θερμοκρασία. Αυξάνει πραγματικά τις φυσικές ικανότητες », δηλώνει ο Ολέγκ Φασότοφ, επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας, στην εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής όπλων για τον ρωσικό στρατό, TsNiiTochMash.

Ο εξωσκελετός, μοιάζει με μια ολόμαυρη πανοπλία από τις ταινίες Iron Man. Θα επιτρέψει στους στρατιώτες να μεταφέρουν περισσότερες προμήθειες και να κινηθούν πιο γρήγορα.

Η Ρωσία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των γηράσκοντων ενόπλων δυνάμεών της και την επιδίωξη εντελώς νέων όπλων και τεχνολογιών για να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικοί της Μόσχας θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Ads

Η εταιρεία TsNiiTochMash εμπνεύστηκε και εκτέλεσε το Ratnik-3, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως «ο στρατιώτης του μέλλοντος». Η δημιουργία του έγινε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας, για την κατασκευή μηχανών ακριβείας, ένα κέντρο ανάπτυξης όπλων που λειτουργεί στη Μόσχα.

Πώς φτιάχνεται αυτή η πανοπλία;

O εξοπλισμός διαθέτει τιτάνιο και αλεξίσφαιρο στρώμα, που καλύπτει και το λαιμό. Γίνεται στα μέτρα του στρατιώτη και ασφαλίζεται γύρω από τη μέση. Εκεί καταλήγουν και τα μεταλλικά πλαίσια που στηρίζουν τα παπούτσια (μπορούν να ανιχνεύουν εκρηκτικές ύλες) και τα όπλα, τα οποία ελέγχονται από υπολογιστή και έτσι ο στρατιώτης μπορεί να τα κουβαλάει για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα (μοιράζεται το βάρος των 50 κιλών του ενσωματωμένου backpack, σε όλο το σώμα).

Το κράνος καλύπτει όλο το πρόσωπο και επιτρέπει την όραση, τη νύχτα (φυσικά δίνει ακριβείς συντεταγμένες του στόχου, μαζί με στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του στρατιώτη που φορά τη στολή), ενώ διαθέτει και καλώδιο ενδοεπικοινωνίας. Υπάρχει και ένας μεταλλικός βραχίονας που υποστηρίζει τα όπλα και επιτρέπει την απόλυτη ακρίβεια στους πυροβολισμούς, με το ένα χέρι.

Το μόνο αρνητικό της πανοπλίας: δεν έχει χώρο αποθήκευσης για την μπαταρία. Με αποτέλεσμα η στολή να μπορεί να φορεθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πριν «αδειάσει» και χάσει τις ικανότητές της.

image

image

image