Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε την Πέμπτη σε νοσοκομείο του νήσου Νόρφολκ η Αυστραλιανή συγγραφέας, Colleen McCullough, γνωστή για το πολυβραβευμένο βιβλίο της, «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας», το οποίο είχε μεταφερθεί στη μικρή οθόνη κατά τη δεκαετία του ’80, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Ads

Η McCullough έγινε συγγραφέας αφού προηγουμένως είχε εργαστεί για πάνω από μία δεκαετία ως νευροφυσιολόγος στην Αυστραλία, στη Βρετανία και στις ΗΠΑ και με το συγκεκριμένο βιβλίο της εκτοξεύθηκε αμέσως στην κορυφή της επιτυχίας.

Η σειρά προβλήθηκε στις ΗΠΑ το 1983 και ένα χρόνο μετά ήρθε και στην Ελλάδα. Η υπόθεσή της αναφερόταν στην ιστορία της οικογένειας Κλίρι που μετανάστευσε από τη Νέα Ζηλανδία στην Αυστραλία, στις αρχές του 1900. Ένας ρομαντικός έρωτας αναπτύσσεται μεταξύ του παπά της περιοχής, τον οποίον υποδυόταν ο Richard Chamberlain και η κόρη της οικογένειας, που υποδυόταν η Rachel Ward.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1977 και για τα δικαιώματα της σειράς η συγγραφέας εισέπραξε το αστρονομικό ποσό του 1,9 εκατομμυρίου δολαρίων. Το βιβλίο πούλησε 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.