Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά -μετά την ατυχή «υπόθεση Γιαν Φαμπρ» και όλα όσα προηγήθηκαν.

Ads


Η είδηση είχε διαρρεύσει
ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα, στις 4.00 μ.μ.

Πριν από λίγο ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Δέχτηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση. Σήμερα θα μάθω αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Γιώργο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια. Αλλιώς πρέπει να γίνει  με ταχύτητα, αλλά και σοβαρότητα, επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο Ελληνικό Φεστιβάλ, αυτό θα φανεί από του χρόνου».

Ads

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα είναι η εξής: 

«Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Μπαλτάς: Το φεστιβάλ θα γίνει – Η παραίτηση του Φαμπρ οφείλεται σε παρεξήγηση

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στη θέση του Γιαν Φαμπρ

image

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός και στράφηκε στη σκηνοθεσία το 1992. Το 1995 παρουσίασε με δική του ομάδα τη Φιλονικία του Μαριβώ και το 1997 δημιουργήθηκε το Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο οποίο μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει πάνω από 40 έργα.

Το ΘτΝΚ είναι ανοιχτό σε νέους δημιουργούς και θεατρικές ομάδες. Σημαντική, επίσης, δράση του είναι η κινητή μονάδα που εδώ και 14 χρόνια δίνει παραστάσεις για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα.

Εκτός ΘτΝΚ, έχει σκηνοθετήσει στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο Μέγαρο Μουσικής, στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, στο Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο.

Για το Ελληνικό Φεστιβάλ έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων, στην Επίδαυρο Αχαρνείς και Εκκλησιάζουσες και στο Ηρώδειο Τρωάδες.

Το 2010 τιμήθηκε από το Θεατρικό Μουσείο με το έπαθλο «Φώτος Πολίτης». Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.