Η “Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων” γεμίζει με χρώμα την Αθήνα

Ads

Εισερχόμενα X

Βαγγέλης Βιτζηλαίος
Το υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία μ…

1:51 μ.μ. (Πριν από 12 λεπτά)

Απάντηση

|
Βαγγέλης Βιτζηλαίος
προς Εμένα

προβολή λεπτομερειών 2:03 μ.μ. (Πριν από 0 λεπτά)

Το υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών προωθούν το πρόγραμμα “Ζωγραφική τυφλών όψεων κτιρίων”. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης της Αθήνας, μέσω της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και εντάσσεται στη δράση “Αθήνα-Αττική 2014”.

Ads

Στη συνάντηση της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη με τον πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργο Χαρβαλιά, αποφασίστηκε η έναρξη της δράσης με ανάθεση του πιλοτικού πρώτου τμήματος του έργου, προϋπολογισμού ύψους 100.000 ευρώ.

Όσοι ιδιοκτήτες και διαχειριστές πολυκατοικιών (με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών) επιθυμούν να διαθέσουν τις “τυφλές” όψεις των κτιρίων τους θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, ενώ γενικότερα, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έχουν διορία μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Τα κτίρια θα επιλεγούν από το υπουργείο, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών και θα αποκτήσουν άμεσα τη νέα τους εικόνα, η οποία σίγουρα, θα περιλαμβάνει πολύ χρώμα και ζωντανές εικόνες, στη θέση των γκρίζων και απρόσωπων όψεών τους. Όπως είναι φυσιολογικό, προτεραιότητα θα δοθεί στις υποβαθμισμένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας., ώστε να δημιουργηθεί μια πιο ζωντανή εικόνα για τους κατοίκους τους.