Χωρίς ρεύμα παραμένει εδώ και αρκετές ημέρες, το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Η ΔΕΗ αποφάσισε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Φορέα διαχείρισης του Πάρκου.

Ads

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» θέτει σε άμεσο κίνδυνο το πράσινο και τη συντήρηση των λιμνών και υγροβιότοπων αλλά και την ασφάλεια των χιλιάδων πολιτών που το επισκέπτονται.
 
Οι δήμοι Καματερού και Ιλίου έχουν καταθέσει πρόταση για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων διαχείρισης του πάρκου στην αυτοδιοίκηση μαζί με τους προβλεπόμενους πόρους για τη συντήρησή του.
 
Στο μεταξύ, το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή, ζητώντας μέτρα και σταθερή χρηματοδότηση των αναγκών του Πάρκου καθώς και την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησής του. Την ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής, Λ. Κανέλλη, Χρ. Κατσώτης και Θ. Παφίλης και απευθύνουν στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών.
 
«Τις τελευταίες μέρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” από τη ΔΕΗ λόγω ληξιπροθέσμων απαιτήσεών της προς το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΚΕ.
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μεγάλα διαστήματα διακοπών υδροδότησης και ηλεκτροδότησης λόγω μη τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης του Πάρκου, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο τόσο η βιοποικιλότητά του όσο και η ασφάλεια των επισκεπτών. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του Πάρκου έρχεται να προστεθεί στην εικόνα εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες του καθημερινά. Η σημερινή του κατάσταση δεν είναι τυχαία» σημειώνουν και τονίζουν «είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποβάθμισής του, για να εξυπηρετηθεί ακόμα παραπέρα η εμπορευματοποίησή του και η λειτουργία του με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως ένα ακόμα πεδίο δράσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου».
 
«Το Πάρκο Τρίτση είναι δημόσια περιουσία, αποτελεί ανάσα για τη Δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά. Το ΚΚΕ κατ’ επανάληψη και με ποικίλους τρόπους έχει αναδείξει μέσα και έξω από τη Βουλή τα προβλήματα που υπάρχουν, ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση και η απαξίωση του Πάρκου και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, φύλαξη και αξιοποίησή του σα χώρο πράσινου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, αλλά με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό» καταλήγουν οι βουλευτές και ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.