Ξεπερνούν τις 3.000 οι διαρροές πετρελαίου που καταγράφηκαν στη Νιγηρία από το 2006 έως και τον Ιούνιο του 2010, την 8η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος της αφρικανικής χώρας, John Odey.

Ads

Σε συνάντησή του με στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, ο John Odey κάλεσε τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τις αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα: «Υπό το φως των διαρροών πετρελαίου, είναι επιβεβλημένο να αναθεωρήσετε κατάλληλα τις διαδικασίες που εφαρμόζετε, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Εντοπισμού Διαρροών Πετρελαίου και Αποκατάστασης». Ο κος Odey δεν ανέφερε κάποιο στοιχείο σχετικά με το πόσο πετρέλαιο έχει διαρρεύσει.

Ο Νιγηριανός υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε επίσης την ανάγκη οι εταιρείες να εντείνουν τις προσπάθειες για βελτίωση της Παιδείας και της γνώσης των πολιτών για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι συγκροτείται επιτροπή για την συγκέντρωση κεφαλαίων, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου να απορρυπανθούν οι μολυσμένες από διαρροή πετρελαίου περιοχές.