Αν και όλο και περισσότερος κόσμος ενώνει τη φωνή του και μάχεται ζητώντας την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, καθιστώντας το ποδήλατο ως το σύγχρονο μέσο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, μερίδα κατοίκων του Ψυχικού Αττικής φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη, καθώς αν και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ποδηλατόδρομων στον εν λόγω δήμο μήκους 2,1 χλμ., ζητούν την κατάργηση τους. Διαιτητής στη διένεξη… το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο λέει τελικά ανοίγει τελικά το δρόμο για τον ποδηλατόδρομο.

Ads

Πολέμιους τους κάτοικους της περιοχής βρήκε ο ποδηλατόδρος στο Ψυχικό, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στο ΣτΕ.Στην προσφυγή τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι «η λειτουργία των ποδηλατόδρομων υποβαθμίζει το περιβάλλον του Ψυχικού, επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων, μειώνει την αξία των ιδιοκτησιών τους, δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών και αυξάνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων».

Το ΣτΕ ωστόσο απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και 11 κατοίκων του Δήμου Ψυχικού που ζητούσαν να μην υλοποιήθεί η κατασκευή του ποδηλατόδρομου , αναφέροντας ότι «οι ποδηλατόδρομοι δεν δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου Ψυχικού, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας». Παράλληλα, όρισε ότι «στα σημεία των δρόμων όπου υπάρχουν είσοδοι χώρων στάθμευσης σε ιδιοκτησίες πρόκειται να κατασκευασθεί ειδική ράμπα και κατάλληλη διαγράμμιση που να προειδοποιεί και το αυτοκίνητο και τον ποδηλάτη για ενδεχόμενη συνάντησή τους επί του πεζοδρομίου». Όπως τελικά ανέφερε στη γνωμοδότηση του από την κατασκευή των ποδηλατόδρομων, η οποία έχει ολοκληρωθεί, «δεν θα επέλθει ανεπανόρθωτη ή δυσχερής επανορθώσιμη βλάβη» στους προσφεύγοντες.