Πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση και …σκύλοι ένωσαν τις φωνές τους στην πρώτη πανελλήνια σιωπηρή διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες, η οποία έγινε το περασμένο Σάββατο σε έξω από τα δημαρχεία που συμμετείχαν στη φιλοζωική κινητοποίηση.

Ads

Με αναμμένα κεριά, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν στο δρόμο τη λέξη «STOP» από το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας «Stop στις φόλες», τόσο εις ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αρρωστημένης τακτικής εξόντωσης των ζώων όσο και ως υπενθύμιση για όλα τα άτυχα ζώα που βρήκαν φρικτό θάνατο από τις φόλες.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες ήταν ντυμένοι στα μαύρα, εις ένδειξη πένθους για τα ζώα που έχουν βρει το θάνατο από φόλες, κάτι που ενώ ο νόμος το καταδικάζει, ως τακτική δεν λέει να εκλείψει από την κοινωνία μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαδικτυακή καμπάνια της ιστοσελίδας Strayshelp.gr αλλά και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Ads

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και οι δήμοι: Γέρακα και Παιανίας, Ελευσίνας, Σαλαμίνας, Ηλιούπολης, Αγ. Αναργύρων, Αγ. Παρασκευής, Πειραιά, Κορυδαλλού, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Ευόσμου, Τριανδρίας, Πυλαιάς, Πανοράματος, Χορτιάτη, Ιεράπετρας, Ξυλόκαστρου, Αριδαίας, Βέροιας, Έδεσσας, Χαλανδρίου, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Ρόδου, Κω, Λέρου, Πάτμου, Πάρου, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ναυπλίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Λαμίας, Ν.Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν.Μάκρης, Καλλιθέας, Κατερίνης, Κηφισσιάς, Ν.Ερυθραίας, Κιλκίς, Χανίων, Ηρακλείου, Σητείας κ.α.