Ημερίδα, με θέμα «Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης των Πόλεων», διοργανώνει η «Κίνηση Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ και την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης», την Κυριακή 17/12, στις 11:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ads

Όπως αναφέρει η Κίνηση, «η κλιματική κρίση δεν είναι πλέον μια επιστημονική πρόβλεψη, είναι η πραγματικότητα, στον πλανήτη, στην Μεσόγειο, στην χώρα μας.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας εκδηλώθηκε με τις περισσότερες εκδοχές της.

Παρατεταμένοι καύσωνες, εκτεταμένες πυρκαγιές, πρωτόγνωρες πλημμύρες.

Ads

Στο τέλος αυτού του καταστροφικού και φονικού κύκλου, πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων ενσωμάτωσαν την αγωνία μεγάλου μέρους των πολιτών, για την ανθεκτικότητα και την βιωσιμότητα των αναπτυξιακών μοντέλων που ακολουθούν ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, η χώρα και οι πόλεις μας.

Η βιώσιμη Πόλη είναι: Πράσινη και ψηφιακή, παραγωγική και εξωστρεφής, ανθεκτική, λειτουργική και ελκυστική, με χωρική και κοινωνική συνοχή!».

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν αυτοδιοικητικοί που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές και αυτοδιοικητικοί με πολλές θητείες. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι, η προτεραιότητα των προγραμμάτων τους στις πράσινες πολιτικές.

Η Ημερίδα θα ανοίξει με παρέμβαση του εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών Γιάννη Ξενίδη, Καθηγητή Διαχείρισης Κινδύνων, στον κύκλο ζωής έργων πολιτικού μηχανικού, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

1. Χάρης Δούκας
Εκλεγμένος Δήμαρχος Αθήνας.

2. Στέλιος Αγγελούδης
Εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

3. Δημήτρης Κουρέτας
Εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

4. Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος-Αμπελοκήπων-Μενεμένης

5. Σίμος Δανιηλίδης
Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

6. Χρύσα Αράπογλου
Εκλεγμένη Δήμαρχος Καλαμαριάς

Προεδρείο Γιάννης Μαγκριώτης

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει διάλογος.