Ads

Η Green, ένας θηλυκός ουρακοτάγκος που βρέθηκε χτυπημένη και αβοήθητη στη Σουμάτρα, είναι το «τελευταίο θύμα» της αποψίλωσης των τροπικών δασών, όπως την χαρακτηρίζουν οι ακτιβιστές που τη διέσωσαν.

 
Η Green, που βρέθηκε στη Σουμάτρα, στην Ινδονησία μετά την αποψίλωση ενός δάσους, περνάει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, τις τελευταίες της ώρες.

image

Ads

Μία από τις συγκλονιστικές εικόνες δείχνει τους ακτιβιστές να την κρατούν, ενώ αυτή ανήμπορη κοιτάζει γύρω της, χαμένη, μη μπορώντας να κατανοήσει, τους λόγους που οδήγησαν στην καταστροφή του δάσους, που κάποτε ήταν το σπίτι της. Οι ακτιβιστές κάνουν λόγω για το «τελευταίο θύμα» της αποψίλωσης των δασών, που πραγματοποιείται για την παραγωγή φοινικέλαιου.  
 
Η ιστορία της Green, όπως αναφέρει η Daily Mail, αποκαλύπτεται μέσα από την σοκαριστική 48λεπτη ταινία του Patrick Rouxel, στην οποία παρουσιάζεται ο «βιασμός του πλανήτη», μέσα από τις αποψιλώσεις των δασών στην Ινδονησία.

 

Στην ταινία o Patrick Rouxel, που στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εικονολήπτης στην Greenpeace και το WWF, παρουσιάζει την καταστροφική δράση των βιομηχανιών πετρελαίου, ξυλείας, χαρτιού και φοινικελαίου, που σε συνδυασμό με τον υπερκαταναλωτισμό, ισοπεδώνουν τα οικοσυστήματα παγκοσμίως.
 
Τόσο οι φωτογραφίες, όσο και η ταινία σοκάρουν. Μάλιστα στην ταινία δεν γίνεται κανένα σχόλιο. Οι εικόνες καταστροφής μιλούν από μόνες τους.
 
Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ του Patrick Rouxel: