Το ίδρυμα προστασίας ζώων «Trio Animal Foundation» στο Σικάγο των ΗΠΑ βοηθάει καταφύγια, ομάδες διάσωσης και ιδιώτες να πληρώνουν τα ιατρικά έξοδα αδέσποτων ζώων. Η πρόεδρος του ιδρύματος μοιράστηκε τις ιστορίες σκυλιών που βοηθήθηκαν και κατάφεραν να βρουν την ευτυχία, μαζί με φωτογραφίες τους, πριν και μετά.

Ads

Το Trio Animal Foundation πήρε το όνομά του από ένα κουτάβι, την Trio, που χρησιμοποιούταν ως σκυλί-δόλωμα (σε εξάσκηση για κυνομαχίες). Η σκυλίτσα είχε παντού δαγκώματα στο πόδι της, σε ηλικία μόλις 4 εβδομάδων. Παρόλο που της έδιναν 10% πιθανότητα να ζήσει, τελικά ανάρρωσε θεαματικά.

Dozer

image

Ads

Τον Dozer τον είχαν πυροβολήσει. Ζούσε κάτω από μία βεράντα για μέρες πριν του παράσχουν ιατρική βοήθεια. Το τραύμα του μολύνθηκε και είχε παράσιτα. Μετά από δύο μήνες νοσηλείας και αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, ο Dozer έγινε καλά και υιοθετήθηκε από έναν κτηνιατρικό βοηθό που τον φρόντιζε.

Albert

image

Ο Albert είναι ένας γλυκός ηλικιωμένος σκύλος που τον άφησε ο ιδιοκτήτης του. Αφού θεραπεύτηκε από μια μόλυνση στο δέρμα, αλλεργίες και παράσιτα, υιοθετήθηκε.

Trinity

image

Η Trinity είχε βρεθεί να ζει γύρω από έναν σωρό σκουπιδιών. Ένας άνθρωπος που την εντόπισε τηλεφώνησε στο Trio Animal Foundation. Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να συνέλθει από την πνευμονία. Τελικά υιοθετήθηκε από μια οικογένεια και τώρα έχει ακόμη τρία «αδέλφια».

Frolik

image

Ο φοβισμένος μικρός Frolik, μετά από ιατρική φροντίδα και πολλή αγάπη, υιοθετήθηκε και απολαμβάνει τη ζωή

Βickel

image

O Bickel βρέθηκε σε ένα καταφύγιο με 100 πληγές από δαγκώματα και έναν σκισμένο χείλος.

Little G

image

Ο Little (μικρός) G βρέθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων μετά από ένα ατύχημα. Χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν ένα από τα μπροστινά του πόδια. Η  Sue Naiden, πρόεδρος του Trio Animal Foundation, τον υιοθέτησε. Από τότε ο Little G βοηθάει με τον τρόπο του άλλα σκυλιά κατά τη θεραπεία των πληγών τους.

Buttercup

image

Η Buttercup, έξι χρόνια αφού είχε σωθεί από ένα καταφύγιο, αφέθηκε σε ένα άλλο καταφύγιο όπου θα της έκαναν ευθανασία. Το Trio Animal Foundation την έσωσε και αφού της δόθηκε θεραπεία για μια λοίμωξη που είχε υιοθετήθηκε από μια οικογένεια με δύο παιδιά που έχουν αυτισμό.

Rosie

image

H ηλικιωμένη Rosie βρέθηκε σε ένα καταφύγιο, ασθενική και μόνη. Μετά από έναν δύσκολο «δρόμο», θεραπεύτηκε από πνευμονία και παράσιτα και ανάρρωσε πλήρως. Την υιοθέτησε μία οικογένεια.

Whimsy

image

Την Whimsy τη βρήκαν κλεισμένη σε ένα κλουβί σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων. Αφού της δόθηκε θεραπεία για λοίμωξη του αναπνευστικού το κουτάβι βρήκε τη νέα του οικογένεια σε ένα ζευγάρι που την αγάπησε από την πρώτη στιγμή.

Bravo

image

Ο Bravo βρέθηκε ξαπλωμένος σε ένα κλουβί σε ένα καταφύγιο. «Πονούσε και είχε παραιτηθεί από τη ζωή», λέει η Naiden. Τον έσωσαν λίγες μόνο ώρες πριν την ευθανασία. Υπέφερε από λοιμώξεις και είχε σπασμένα δόντια. Τελικά, τα κατάφερε και υιοθετήθηκε.

Abigail

image

Η Abigail που σώθηκε επίσης από ένα καταφύγιο, ανάρρωσε από τις ασθένειες από τις οποίες υπέφερε και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια που την ονόμασε Hazel.

Livy

image

Η Livy ήταν ένα σκυλί που χρησιμοποιούταν για αναπαραγωγή έτσι ώστε να βγάζει χρήματα ο ιδιοκτήτης της. Αφού την άφησε σε ένα καταφύγιο, γλίτωσε από τον θάνατο μία μέρα πριν την ευθανασία. Τώρα έχει μια νέα οικογένεια.

Red

image

O Red βρέθηκε σε ένα κλουβί καταφυγίου να τρέμει ανεξέλεγκτα από τον φόβο. Ήταν παχύσαρκος και δεν μπορούσε να κάτσει ή να σταθεί άνετα. Μετά από μήνες βοήθειας στο Trio Animal Foundation, βρήκε τη νέα του μαμά και ζει ευτυχισμένος.

Hippo

image

Η Hippo βρέθηκε σε ένα καταφύγιο όταν ήταν μόλις 12 εβδομάδων. Της είχαν κόψει τα αυτιά και είχε μόλυνση στο δέρμα, λοίμωξη του αναπνευστικού και μυκητιασική λοίμωξη. Μετά από μήνες αντιβιοτικών, φαρμακευτικών λουτρών και πολλά ακόμη φάρμακα, η Hippo έγινε εντελώς καλά και αυτές τις μέρες θα πάει στο μόνιμο σπίτι της.

Πηγή: huffingtonpost.com