Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου σε τρεις από τους14 κατοίκους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στα επεισόδια στο δάσος του Κακάβου στη Χαλκιδική κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού τον περασμένο Οκτώβριο. Οι υπόλοιποι 11 κρίθηκαν αθώοι όλων των κατηγοριών.

Ads

Οι τρεις εκ των κατηγορούμενων κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, ωστόσο αθωώθηκαν κατά περίπτωση για άλλα αδικήματα που τους καταλόγιζε το κατηγορητήριο.

Πρόκειται για έναν φοιτητή από την Ξάνθη και δύο κατοίκους (θείος και ανιψιά) από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, οι οποίοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση, ήταν αυτά της στάσης, της αντίστασης, της πρόκλησης σωματικής βλάβης (σε απόπειρα και τετελεσμένη).

Ads

Επίσης, άρθηκαν οι κατασχέσεις αυτοκινήτων, τα οποία είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των συλλήψεων.

Όπως αναφέρει το alterthess.gr, ο 73χρονος άνδρας που ήταν ένας εκ των συλληφθέντων και κατηγορείτο για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κρίθηκε αθώος για όλα τα αδικήματα.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου.

Τα επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν σημειωθεί στις 22 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας από κατοίκους της περιοχής, στο δάσος Κακάβου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.