Τα σκουπίδια της Βέροιας θα καταλήγουν στην Κοζάνη. Έτσι, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, για να αποφύγει τα τσουχτερά πρόστιμα της ΕΕ.

Ads

Τα πρόστιμα της ΕΕ τα οποία προσπαθεί να αποφύγει το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας αφορούν την εναπόθεση απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Γεωργιάδη-Ουσουλτζόγλου, λήγει τον Ιούνιου η προθεσμία της ΕΕ για τις χωματερές και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που ήταν έως τώρα ενεργές με την άδεια της περιφέρειας. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο δήμος Βέροιας έχει έρθει σε συμφωνία με την Κοζάνη για τη μεταφορά των σκουπιδιών.

Για την αλλαγή αυτή, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε προκειμένου να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, ώστε να υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τη Βέροια σε ΧΥΤΑ του γειτονικού νομού.

Ads

Μέχρι στιγμής, στη Βέροια έχουν κλείσει περίπου 40 παράνομες χωματερές, είναι ανοιχτές ακόμα τέσσερις. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η δημιουργία ΧΥΤΥ.