Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει φωτογραφία από κυνομαχίες, όπου υπήρχαν διαφημιστικά πανό της ζυθοβιομηχανίας Heineken. Η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε σχέση και αναφέρει πως θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Ads

 
Όπως αναφέρει το econews, η φωτογραφία προέρχεται από χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, που όμως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποια είναι. Ωστόσο μάλλον πρόκειται για τις Φιλιππίνες.
 
Φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και χρήστες του διαδικτύου καλούν τους καταναλωτές από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της Heineken.
 
Η εταιρεία επίσημα δηλώνει έκπληκτη και απογοητευμένη από το γεγονός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Heineken στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «υπέπεσαν στην αντίληψή μας εικόνες κυνομαχιών στο διαδίκτυο όπου εμφανίζονται διαφημιστικά banner της εταιρείας μας. Δεν υποστηρίζουμε αυτή τη βιαιότητα και διενεργούμε επείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης».
 
Μάλιστα η εταιρεία καλεί οποιονδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες για το περιστατικό να επικοινωνήσει σχετικά. Όπως σημειώνεται στο Econews δεν είναι η πρώτη φορά που η Heineken μπαίνει στο στόχαστρο φιλοζωικών οργανώσεων καθώς στο παρελθόν, η μάρκα Spanish Central Cervejas που της ανήκει στην Ισπανία διαφημιζόταν σε αρένες ταυρομαχιών.

Διαβάστε επίσης: Κυνομαχίες, έγκλημα χωρίς τιμωρία