«Έσβησε» και η Ακρόπολη στο ραντεβού που αποδεικνύονται πολύ συνεπείς οι πολίτες από περισσότερες από 190 χώρες κάθε χρόνο. Επρόκειτο για την «Ώρα της Γης», οπότε και αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έσβησαν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα.

Ads

Η συμμετοχή αφορά την παγκόσμια εκστρατεία της WWF, προκειμένου να αναδειχθεί η επιτακτική ανάγκη για την προστασία του κοινού σπιτιού όλων μας, του πλανήτη μας.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως, η φετινή δράση για την «Ώρα της Γης» εστιάζει στο δάσος.

Έτσι, για μία ολόκληρη ώρα βυθίστηκε κυριολεκτικά στο σκοτάδι η Ακρόπολη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας.

Ads
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Για δεκαοχτώ συνεχή χρόνια η «Ώρα της Γης» αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς πολίτες, πολιτικούς, φορείς και επιχειρήσεις για να συμμετέχουν.

Η ανταπόκριση είναι κάθε φορά θεαματική και την αποτυπώνει και ο φωτογραφικός φακός.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τη χρονιά που μας πέρασε η αποτίμηση των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα, σύμφωνα με το WWF.

Το κάλεσμα και της φετινής εκστρατείας ήταν να αφήσουμε όλοι για μια ώρα στην άκρη την καθημερινή ρουτίνα μας και να διαθέσουμε 60 λεπτά από τη ζωή μας, συμβολικά, για να θυμηθούμε την αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του.