Επιβαρημένο με επικίνδυνα κολοβακτηρίδια και μολυσμένο με κατάλοιπα κοπράνων είναι το νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι των Λεχαινών Ηλείας, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ), η οποία παρέθεσε τις επίσημες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επικαλούμενοι αναλύσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια, τονίζουν ότι το νερό είναι κατάλληλο και δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Ads

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», η ΕΠΟΠ απευθύνθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για την ανάλυση δείγματος νερού. Το δείγμα ελήφθη και παραδόθηκε αυθημερόν την 22/3 τρέχοντος έτους. Η γνωμάτευση του Χημείου αναφέρει, σύμφωνα με μέλη της ΕΠΟΠ:

«Σύμφωνα με τις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11.7.2001) περί νερού ανθρώπινης κατανάλωσης όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295 (ΦΕΚ 630/Β/26.4.2007), το δείγμα είναι μη σύμφωνο όσον αφορά τις παραμέτρους των ολικών κολοβακτηριοειδών, E coli (κολοβακτηρίδιο), εντερόκοκκων και Clostindium perfingens, δεικτών κοπρανώδους μόλυνσης του νερού».

Παράλληλα, τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης κατήγγειλαν ότι επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ο οποίος τους έδωσε αναλύσεις που έχει κάνει ο δήμος σε ιδιωτικό εργαστήριο, σύμφωνα με τις οποίες το νερό των Λεχαινών δεν εμφανίζει ανάλογα προβλήματα και είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΠΟΠ ενημέρωσε με επιστολές της για την ανάλυση και γνωμάτευση του Χημείου του κράτους τόσο τον Δήμο όσο και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ads