Είκοσι σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλες στην πόλη της Καστοριάς την τελευταία εβδομάδα. Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πλειοψηφία τους είναι αδέσποτα, ενώ και αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν καταγγείλει ότι έχουν βρει τις τελευταίες μέρες νεκρά τα σκυλιά τους.

Ads

Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος προχώρησε σε συγκέντρωση στοιχείων για να προβεί σε καταγγελίες και μηνύσεις, ενώ έχει έρθει και σε επικοινωνία με τον Δήμο Καστοριάς, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών. Παράλληλα ανέφερε ότι το κυνοκομείο που υπάρχει στην περιοχή δεν έχει άδεια και σήμερα φιλοξενούνται εκεί περίπου 150 με 170 σκυλιά, παρόλο που έχει την δυνατότητα να δεχτεί μόλις 60 αδέσποτα.

Συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου ζητούν οι φιλοζωικές οργανώσεις

Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητούν με επιστολή τους να συναντήσουν τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, με στόχο να τον ενημερώσουν για τις προτάσεις τους αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα στην Ελλάδα.

Ads

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αν οι προτάσεις τους υλοποιηθούν «θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα ζώα στη χώρα μας, θα βελτιώσουν την εικόνα της και θα βάλουν τέλος στον διεθνή διασυρμό της».

«Παρά τις προσπάθειές μας και τις καλές προθέσεις των αρμοδίων με τους οποίους διατηρούμε επαφή, κάποια από τα αιτήματά μας καθυστερούν να υλοποιηθούν, ενώ πολλά βρίσκονται ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο. Συνέπεια της καθυστέρησης αυτής είναι η εξακολούθηση της διαπόμπευσης της χώρας μας και η μεγάλη ζημιά που έχει σαν αποτέλεσμα στον τουρισμό μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Θεωρούμε ότι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και προάγει την «πράσινη ανάπτυξη» είναι καιρός να σταματήσει να αναλώνεται σε ευχολόγια και υποσχέσεις και να δείξει έμπρακτα τον απαιτούμενο σεβασμό προς τη φύση και τη ζωή σε όλες της τις μορφές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων αποτελείται από 110 ενεργά ζωοφιλικά σωματεία και δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και την ευζωία των ζώων, της ήμερης και της άγριας πανίδας.