Στην κατεδάφιση αυθαίρετου πρώην καταστήματος προχώρησαν χθες τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη, το οποίο είχε χτιστεί επί του ρέματος, μια μέρα μετά την κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας, από συνεργεία της περιφέρειας Αττικής.

Ads

Το κτίριο επί του ρέματος της Κυψέλης, της οδού Κρίσσης, είχε εγκαταλειφθεί ύστερα από το θάνατο του ιδιοκτήτη του, προ δεκαετίας και έκτοτε αποτελεί εστία μόλυνσης και καταφύγιο ποντικιών, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής. Μετά την κατεδάφιση του κτίσματος και την απομάκρυνση του αυθαιρέτου, το συνεργείο προχώρησε σε καθαρισμό της περιοχής και απορρύπανση του εναπομείναντος ρέματος, που αναδείχθηκε κάτω από τα συντρίμμια. Ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να μετατρέψει την περιοχή σε χώρο πρασίνου καθώς και να συνεχίσει την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στην Αθήνα.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα καθαριότητας, Γιώργος Δημόπουλος έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη συστηματική καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα οποία υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα, προκειμένου αυτά να κατεδαφιστούν με τη συμβολή της Περιφέρειας. Όσο για τους χώρους, όπου δεν υπάρχουν κτίσματα, ο δήμος θα προχωρήσει, σταδιακά, στην απορρύπανση και αξιοποίησή τους. «Υπάρχουν δεκάδες οικόπεδα σε όλη την Αθήνα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως από τους ιδιοκτήτες τους και δυστυχώς, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.

Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο πρώην κάμπινγκ Βούλας

Ads

Στην κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας, τα οποία είχαν καταλάβει άστεγοι, προχώρησαν προχθές συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία απομάκρυναν επίσης μπάζα, σκουπίδια και πεσμένους κορμούς δέντρων, προκειμένου να ευπρεπίσουν την περιοχή και να διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, το πρώην κάμπινγκ Βούλας βρίσκεται σε αχρηστία από το 2004 και τα κτίριά του έχουν λεηλατηθεί και απογυμνωθεί. Ο καθαρισμός του πρώην κάμπινγκ της Βούλας εντάσσεται στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει φέτος το υπουργείο και η Περιφέρεια για την απομάκρυνση περιφράξεων και εμποδίων από την παραλιακή ζώνη των δήμων της Αθήνας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε όσα προέβλεπε προεδρικό διάταγμα του 2004, το οποίο όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε στα πιο σημαντικά σημεία του.