Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι αρχές στο Σότσι, όπου θα πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, πληρώνουν εταιρεία για να θανατώσει τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης.

Ads

 
Οι οργανώσεις αναφέρουν πως έχουν βίντεο ντοκουμέντο στην κατοχή τους που δείχνει θανατώσεις αδέσποτων τη νύχτα. Μάλιστα άτομο που παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης εταιρείας  σύμφωνα με την Independent, αναφέρει στο ABC, πως έχει πληρωθεί από τις αρχές της πόλης για αυτή τη δουλειά.
 
«Είμαι υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να περπατούν στους δρόμους χωρίς να φοβούνται τις επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά» φέρεται να δήλωσε και πρόσθεσε: «Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτά τα σκυλιά είναι βιολογικά σκουπίδια». «Τι θα συμβεί αν ένας άλτης του σκι κυνηγηθεί την ώρα του άλματος από έναν αδέσποτο σκύλο. Το αποτέλεσμα θα είναι θανατηφόρο και για τους δύο», υποστήριξε.
 
Οι αρχές προσέφεραν περίπου 30.000 ευρώ για να εξαφανιστούν από τους δρόμους 2.000 αδέσποτα. Τα σχέδια για θανάτωση επίσημα αποσύρθηκαν μετά από διεθνείς αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων προτείνοντας την δημιουργία ενός καταφύγιου για αδέσποτα. Σύμφωνα με την Independent πολλά σκυλιά έχουν κακοποιηθεί, δηλητηριαστεί, μαχαιρωθεί και χτυπηθεί μέχρι θανάτου από τους αποκαλούμενους «κυνηγούς σκύλων».