Ένας ερευνητής για τα δικαιώματα των ζώων, ο οποίος επί μια δεκαετία κινηματογραφούσε κρυφά περιστατικά κακομεταχείρισης ζώων σε σφαγεία και φάρμες, έχει πλέον την αμερικανική νομοθεσία εμπόδιο στο έργο του.

Ads

Υπό το ψευδώνυμο «Πιτ», ο ακτιβιστής εξηγεί στο DemocracyNow ότι έστειλε τα βίντεο που τράβηξε, δουλεύοντας σε φάρμες και σφαγεία, σε νομικές υπηρεσίες και ακτιβιστικές ομάδες με στόχο να προκαλέσει την κοινή γνώμη να ζητήσει την τιμωρία των όσων κακομεταχειρίζονταν τα ζώα. Το υλικό που κινηματογράφησε ο Πιτ αξιοποιήθηκε σε πολλά ντοκιμαντέρ και σε 15 δίκες κακουργηματικών υποθέσεων. 

Παρόλα αυτά, σε δώδεκα περίπου πολιτείες, οι νομοθέτες έχουν προτείνει την ψήφιση νόμων που να απαγορεύουν την αποκάλυψη περιστατικών κακομεταχείρισης ζώων. Οι νόμοι αυτοί θα καταστήσουν παράνομη την κρυφή κινηματογράφηση ζωντανών ζώων ή ακόμη και την αίτηση για δουλειά σε μια φάρμα εάν πρώτα δεν αποδεικνύει ο υποψήφιος ότι δεν έχει σχέση με οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης, απαιτούν από τους ακτιβιστές όταν έχουν βίντεο να το καταθέτουν στις αρμόδιες αρχές εντός 24 ωρών και να μην το δημοσιεύουν μόνοι τους.