Σε κίνδυνο έχει τεθεί η ασφάλεια όχι μόνο των ζώων, αλλά και των θεατών από το τσίρκο που φιλοξενεί ο δήμος Λάρισας, το οποίο δουλεύει χωρίς καμιά άδεια λειτουργίας και ασφάλειας, καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας

Ads

Σε σχετική τους ανακοίνωση, αναφέρουν ότι «διερευνώντας τις συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των άγριων ζώων στο τσίρκο που φιλοξενείται στη Λάρισα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η έκφραση «γίναμε τσίρκο» βρίσκει πλήρη εφαρμογή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού στο όνομα του εύκολου και γρήγορου κέρδους παρακάμπτουμε αρκετές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του στην πόλη, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια των ζώων, αλλά και των θεατών – στην πλειοψηφία τους παιδικής ηλικίας – που παρακολουθούν τις παραστάσεις».

Οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι ο χώρος δεν έχει ελεγχθεί για την πυρασφάλειά του, για το εάν η κατασκευή είναι ασφαλής, για το εάν ο χώρος είναι υγειονομικά ασφαλής , ούτε για το εάν η κατασκευή θ’ αντέξει (και για 15 άλλες προϋποθέσεις!), με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα δεκάδων ανθρώπων.

«Ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει από τον νόμο να είναι αυτός που χορηγεί εκτός της έκτασης και την άδεια λειτουργίας, για την έκδοση της οποίας θα πρέπει να πληρούνται δεκαπέντε (15) προϋποθέσεις! Ο Δήμος Λαρισαίων δεν άκουσε τις παρακλήσεις μας, ώστε να ακυρώσει τις παραστάσεις και να είναι από τους πρώτους δήμους που δεν θα δέχεται τσίρκο με ζώα, συμπεριφορά που προσβάλλει τον πολιτισμό μας και να καταδικάσει έτσι τον βασανισμό των ζώων. Ελπίζαμε ότι ο η Δημοτική Αρχή της Λάρισας θα διαβεβαίωνε πως είναι η τελευταία φορά που δέχεται τσίρκο με ζώα δείχνοντας έτσι έμπρακτα τις οικολογικές και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ads

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ζητώντας την παρέμβασή της, τονίζοντας ότι όφειλαν να το πράξουν «από τη στιγμή που στο βωμό του κέρδους εκτίθενται και πολίτες σε πολλούς κινδύνους που αφορούν στην υγεία και ασφάλειά τους».