Στου 5.632 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες, καθώς εθελοντές εντόπισαν και άλλες σορούς που ήταν θαμμένες στα ερείπια των πληγεισών περιοχών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας. Τουλάχιστον 1.759 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ads

Παράλληλα, περισσότεροι από 26.000 τραυματίστηκαν όταν ο τυφώνας Χαϊγιάν έπληξε μεγάλο μέρος των ανατολικών και κεντρικών Φιλιππίνων στις 8 Νοεμβρίου, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων την ώρα.

Επρόκειτο για τον πιο ισχυρό τυφώνα που έχει σημειωθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα.

Περίπου 3,88 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του φαινομένου, ενώ οι ζημιές στις υποδομές της χώρας και τη γεωργία εκτιμώνται στα 30,60 δισεκατομμύρια πέσος (523,35 εκ. ευρώ), πρόσθεσε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων των Φιλιππίνων.

Ads

Όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Μανίλα, ο οργανισμός αναζητεί επιπλέον πόρους για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τον Χαϊγιάν.