Δυνατοί ανεμοστρόβιλοι πέρασαν από την πολιτεία του Τέξας, προκαλώντας υλικές ζημιές ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για τραυματίες. Οι ανεμοστρόβιλοι σήκωσαν στον αέρα φορτηγά, κατέστρεψαν σπίτια, ξερίζωσαν δέντρα, ενώ από το αεροδρόμιο του Ντάλας ακυρώθηκαν πτήσεις και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από παράθυρα με τζάμια για λόγους ασφαλείας.

Ads

 
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι έξι με δώδεκα ανεμοστρόβιλους έπληξαν το βόρειο Τεξας, ενώ αστυνομία έκανε αναφορά για τραυματισμούς. Η αμερικανική τηλεόραση έδειξε πλάνα σπιτιών με σκεπές που τις είχε σηκώσει ο αέρας.
 
Η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έκανε λόγο στην αρχή για δύο τουλάχιστον μεγάλους και εξαιρετικά επικίνδυνους ανεμοστρόβιλους. Η προειδοποίησή της ανέφερε ότι θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης.

image
 
Ωστόσο, αργότερα, ο ανώτερος μετεωρολόγος της Υπηρεσίας, Έρικ Μαρτέλο, δήλωσε ότι ένας αριθμός από 6 έως 12 ανεμοστρόβιλων πέρασε από την περιοχή, χωρίς ακόμη να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τους αριθμούς.
 
Ένας από τους ανεμοστρόβιλους πέρασε από πάρκινγκ γεμάτο φορτηγά, τα οποία τα σήκωσε κυριολεκτικά στον αέρα, όπως έδειξαν τα πλάνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Κάποια από τα κοντέινερ που ήταν προσαρμοσμένα στα φορτηγά, αποκολλήθηκαν. Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι στροβιλισμοί γίνονταν ταχύτατα.

image
 
Καταστροφές αναφέρθηκαν κοντά στο Κενεντέιλ, το Αρλινγκτον και το Λάνκαστερ, η αστυνομία του οποίου έκανε λόγο για δέκα τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Στο Αρλινγκτον, τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων δύο νοσηλευομένων, σύμφωνα με την πυροσβεστική.
 
Σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων σπιτιών στην περιοχή και η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μένουν μακριά από αιωρούμενα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

Ads