Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ακτιβιστές της Greenpeace για την αδιαφορία της Ευρώπης σχετικά με τα πυρηνικά απόβλητα, αφήνοντας τέσσερα ειδικά κιβώτια με ραδιενεργά απόβλητα στις δύο εισόδους του Ευρωκοινοβουλίου.

Ads

Οι ακτιβιστές απέκλεισαν τις εισόδους και δέθηκαν με αλυσίδες γύρω από τα κιβώτια πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Όπως καταγγέλλει η Greenpeace, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προωθήσει ένα νόμο που στην ουσία θα υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί». «Η Κομισιόν πιστεύει ότι η ταφή των πυρηνικών αποβλήτων σε ειδικές εγκαταστάσεις βαθειά στο έδαφος συνιστά ασφαλή και μακροπρόθεσμη λύση. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπλανήθηκε από τους επιστημονικούς της συμβούλους», επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση.

«O νόμος, ο οποίος θα τεθεί τον ερχόμενο μήνα προς συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από δημόσιες σχέσεις. Με αυτόν τον τρόπο η Κομισιόν προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι το πρόβλημα των πυρηνικών αποβλήτων μπορεί να λυθεί», σημειώνει η Greenpeace και καταλήγει τονίζοντας πως «πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει λύση για τα πυρηνικά απόβλητα».

Ads