Διαδηλώσεις ενάντια στις ταυρομαχίες έγιναν χθες στους δρόμους της Μαδρίτης και της Βαλένθια, όπου δεκάδες πολέμιοι τους, γυμνοί και με το σώμα καλυμμένο με κόκκινη μπογιά, διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση πολλών ισπανικών περιοχών να εγγράψουν τις ταυρομαχίες στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

Ads

Οι αυτόνομες περιοχές της Μαδρίτης, της Βαλέντσια και της Μούρθια ανακοίνωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να χαρακτηρίσουν τις ταυρομαχίες «αγαθά πολιτιστικού ενδιαφέροντος», σε αντίδραση στην πιθανή απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλωνία.

Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Μαδρίτης, τους οποίους διέτρεχαν στη διάρκεια του «χάπενινγκ» υποτιθέμενοι έφιπποι ταυρομάχοι, συνέθεσαν με τα σώματά τους στο έδαφος ένα SOS για να επισημάνουν τα δεινά των μεγαλόσωμων ζώων στις ταυρομαχίες.

Η οργάνωση Equanimal, που διοργάνωσε το γεγονός, εξέφρασε με αυτό τον τρόπο την αντίθεση της στα σχέδια της Μαδρίτης, της Βαλένθια και της Μούρθια να χαρακτηρίσουν «αγαθά πολιτιστικού ενδιαφέροντος» τις ταυρομαχίες, υπενθυμίζοντας πως «το 70% του ισπανικού πληθυσμού» αντιτίθεται σε τούτο το βάρβαρο έθιμο. Στη Βαλένθια, από την άλλη, όπου στις αρχές της εβδομάδος ξεκινά η διάσημη εβδομάδα ταυρομαχιών, η διαδήλωση οργανώθηκε στην πλατεία δημαρχείου από την φιλοζωϊκή οργάνωση Animal Naturalis.

Ads