Για εσκεμμένη καταστροφή στοιχείων σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε πέρυσι σε πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού κατηγορεί την εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε πετρελαϊκές Halliburton, η BP.

Ads

 
Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη αυτή 11 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και είχε προκληθεί τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.
 
Σε ακρόαση ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Ορλεάνης, οι συνήγοροι της BP υποστήριξαν ότι η Halliburton κατέστρεψε στοιχεία που σχετίζονταν με το προϊόν τσιμέντου που είχε χρησιμοποιηθεί στην πετρελαιοπηγή Μακόντο. Σύμφωνα με την BP, η εταιρεία «κατέστρεψε τα στοιχεία της καταγραφής των δοκιμών καθώς και τα δείγματα τσιμέντου που είχαν χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές».
 
Από την πλευρά της, η Halliburton απέρριψε τους ισχυρισμούς, κατηγορώντας με τη σειρά της την BP για απάτη και δυσφήμηση.
 
Οι δύο εταιρείες-κολοσσοί βρίσκονται σε διαμάχη εν όψει της δίκης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες και στην οποία θα αποφασιστεί ο καταμερισμός των ευθυνών για το δυστύχημα και το ύψος των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν.
 
Η έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου Deepwater Horizon τον Απρίλιο του 2010 είχε οδηγήσει στη διαρροή 780 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και στη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί ποτέ στα ανοιχτά των ΗΠΑ.