Το ποσό των 20 δις. δολαρίων θα καταβάλλει η ΒΡ για έξοδα καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και για αποζημιώσεις όσον επλήγησαν από αυτή.

Ads

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν ανακοίνωσε σήμερα το ποσό που θα διαθέσει η πετρελαϊκή εταιρεία – κολοσσός, τονίζοντας πως η ΒΡ είναι «μια πολύ σημαντική επιχείρηση όχι μόνο για τη βρετανική οικονομία αλλά και για την αμερικανική και θέλουμε να έχει επιτυχίες και να συμπεριφέρεται σωστά για το καλό όλων».

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της BP, θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον των μελών του Κογκρέσου για τις αιτίες που οδήγησαν στο ατύχημα αλλά και για τον χειρισμό της κρίση από την μεριά της εταιρείας.

Ο Τόνι Χάουαρντ, ο οποίος προέβη τις τελευταίες μέρες σε σειρά προκλητικών δηλώσεων όπως «θέλω τη ζωή μου πίσω», έριξε χθες τους τόνους ζητώντας συγγνώμη για την έκρηξη και την καταστροφή, την οποία απέδωσε σε «ένα ανεπανάληπτο συνδυασμό αποτυχιών» και έδωσε τη δέσμευση ότι η BP θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποκαταστήσει την καταστροφή για την οποία φέρει την ευθύνη.

Ads